Bravúros soproni kosársiker Kurszkban

Posted by

Az előző idényben ezüstérmes Sopron Basket hosszabbításos mérkőzésen tízpontos győzelmet aratott a csoportjában eddig veretlenül éllovas Dinamo Kurszk vendégeként szerdán a női kosárlabda Euroliga 12. fordulójában.

Az 5/6-os győzelmi mérleggel érkező magyar bajnok decemberben, a két csapat soproni találkozóján 65-58-ra kikapott, jelentős erőbedobásra késztetve a favorit Kurszkot. Az ellenfél a teljes Euroliga-mezőnyben egyedüliként 11/0-s mutatóval várta a magyarokat.

A két gárda előzőleg ötször csapott össze az Euroligában, a soproniak ebből egyet sem tudtak megnyerni, most viszont összejött a győzelem. A magyar csapat elvesztette az első negyedet, de már akkor is bátran játszott, majd átvette a vezetést. A hajrához közeledve, 2:53 perccel a vége előtt 12 pont volt az előnye (58-70), a hazai együttes azonban ekkor még vissza tudott kapaszkodni, és 74-74-nél hosszabbítás következett. A ráadásban viszont megint a Sopron játszott eredményesebben, ismét elhúzott, a Kurszk pedig erre már nem tudott jól reagálni.

Roberto Iniguez: “Minden tiszteletünk a Kurszk csapatáé. Veretlenül meneteltek, de tudjuk, nem egyszerű minden meccset megnyerni. Ha nagyon erős vagy, mindenki azt gondolja, hogy mindenkit legyőzöl. Ez azonban nem olyan egyszerű. Nagyon büszke vagyok a csapatra! Az elmúlt két mérkőzést apróságokkal vesztettük el, talán most visszakaptuk ezt, megérdemeltük a győzelmet! Különösen ahogy a negyedik negyed elveszített hajrája után visszajöttünk a hosszabbításban. Folytatjuk a munkát! Értékes győzelem a mai, de leginkább az érzés, amit a mutatott játék okoz. Sok fiatallal dolgozunk, akik követnek el természetesen hibákat, de rengeteget tanulnak ezekből a mérkőzésekből! Büszke vagyok rájuk!”

Candice Dupree: “Nagyon jó meccset játszottunk! A veretlenhez érkeztünk, felszabadultan, teher nélkül. A negyedik negyed hajrájában nagy nyomás nehezedett ránk, de remek csapatmunkával erősek maradtunk a hosszabbításra is.”

A magyar csapat a Riga későbbi mérkőzése előtt a harmadik helyre lépett előre a nagyon értékes győzelemmel, ezzel megerősítette továbbjutást érő pozícióját. A Sopron jövő csütörtökön a török Hatayt látja vendégül.

Női Euroliga, B csoport, 12. forduló:

Dinamo Kurszk (orosz)-Sopron Basket 83-93 (17-13, 18-22, 18-21, 21-18, 9-19) – hosszabbítás után
Dinamo Kurszk: Cruz 11/3, Prince 30/15, Steweart 18/9, Howard 17, Hollingsworth 7. Csere: Vidmer -, Xargay – , Kirillova -, Zhedik – .
Sopron Basket: Turner 21/6, Casas 9, Crvendakic 11/9, Zahui 14, Dupree 24. Csere: Jovanovic 9, Dubei 4, Honti 1, Határ – .

Forrás: MTI/wb-sopron.com