Búr Zsolt és Salome Bondor nyerte a Kőbányai Bringapark Kupát

Posted by

A kőbányai Sportligetben rendezték meg a Cyclo-cross Magyar Kupa sorozat utolsó állomását, a Kőbányai Bringapark Kupát. A nemzetközi versenyen a férfiaknál Búr Zsolt (Vialand Racing Team) a nőknél Salome Bondor (Nomad Merida CST) lett a nap legjobbja.

Reggel még csípős hideg várta a versenyzőket, majd verőfényes napsütésben, és télhez képest enyhe időben rótták a köröket az indulók. A résztvevők véleménye alapján az átalakított pálya jól vizsgázott: gyors, technikás, és izgalmas nyomvonalat jelöltek ki a szervezők, a rajt-cél egyenes új helyszínt kapott a Bányató utcában.

Az előző napok esőzései épp annyira áztatták fel az útvonalat, hogy az élvezetes maradjon a bringások számára. A férfi felnőtt, a férfi U23 és Master1 kategóriák utolsó, 14:15-ös rajtjára nap már elbújt, és addigra a nyomvonalat kellően kijárták, megdolgozták az előző futamokban. A versenyzők biztatására a pálya mellett az izgalmas pontokon, főleg a szánkódombon hangos szurkoló csapatok gyűltek össze, remek hangulatot adva a versenynek.

Búr Zsolt. Fotók: bringapark.hu

Az elit férfi kategóriában magabiztos győzelem született. A többszörös cyclo-cross magyar bajnok, Búr Zsolt az elmúlt években csak Vas Balázs személyében talált legyőzőre, aki sajnos ezen a versenyen sérülés miatt nem indult. Buzsó remek tempóban, 8 perc alatti köridőkkel, egyenletesen növelte előnyét a második helyen haladó Buruczki Szilárd (Buruczki Training System) előtt. Már az első körben 17 másodperc előnyre tett szert, ami a hetedik kör végére közel másfél percre nőtt. A bronzérmes helyre a második körben érkezett meg Rózsa Balázs (Team Differdange), aki megőrizte pozícióját az utolsó körig.

A női felnőtt kategóriában a győztes a Romániából érkező Bondor Salome lett, több mint fél perccel Péteri Niké (Fehérbike Kerékpáros SE) és közel másfél perccel László Tamara Bianka (KSI) előtt.

A Bringapark Kupát a már hagyományos kerékpáros magasugró verseny zárta, ahol idén nem született új rekord. A jó hangulatú pénzdíjas versenyt 45 centiméteres magassággal Majoros Dávid, a Kőbánya Cycling Team versenyzője nyerte.

Kőbányai Bringapark Kupa

Felnőtt férfiak:

  1. Búr Zsolt (Vialand Racing Team) 7 kör 54:28
  2. Buruczki Szilárd (Buruczki Training System) 7 kör 55:47
  3. Rózsa Balázs (Team Differdange) 7 kör 57:24

Felnőtt nők:

  1. Salome Bondor (Nomad Merida CST) 3 kör 30:21
  2. Péteri Niké (Fehérbike Kerékpáros SE) 3 kör 31:00
  3. László Tamara Bianka (KSI) 3 kör 31:45

A részletes eredmények megtekinthetők a verseny honlapján:
www.bringapark.hu