Ezüstérmes a férfi párbajtőrcsapat

Posted by

Ezüstérmet nyert a magyar férfi párbajtőrcsapat csütörtökön a tajvani Universiadén. Halász Bence kalapácsvetésben, Banda Árpád pedig íjászatban végzett a negyedik helyen.

Az egyéniben is második Bányai Zsombor, valamint Siklósi Gergely, Berta Dániel és Cho Taeun Sándor alkotta együttes a 16 között egyetlen tussal, 45-44-re győzött a németek ellen, a negyeddöntőben 35-28-ra verte a hollandokat, az elődöntőben pedig 25-19-re a dél-koreaiakat. A fináléban sokáig jól állt az oroszokkal szemben, a hetedik párt követően 23-19-re vezetett a verseny honlapja szerint, de az ellenfél a végéig egyenlített, majd 30-30 után a ráadástust is beadta (30-31).

Korábban hat érmet szerzett a magyar küldöttség Tajpejben. Kardvívásban Szatmári András és Márton Anna, tőrben pedig Kreiss Fanni győzött, míg párbajtőrben Bányai második lett, majd Gyurta Gergely 1500 méteres gyorson, Biczó Bence pedig 200 pillangón harmadikként zárt.

A női tőrcsapat – az egyéniben győztes Kreisszel, továbbá Kondricz Katával, Lupkovics Dórával és Balogh Orsolyával – negyedik lett. A negyeddöntőben 42-36-ra nyert a mexikóiak ellen, majd az elődöntőben 45-31-re kikapott az olaszoktól, utolsó pástra lépése alkalmával pedig ugyanennyire a lengyelektől.

Halász Bence kalapácsvetésben, Banda Árpád íjászatban negyedik

Halász Bence, az U23-as Európa-bajnok 20 éves magyar atléta harmadik kísérletére 73,79 métert dobott, s ezen az eredményén már nem tudott javítani. A számot a háromszoros világbajnok lengyel Pawel Fajdek nyerte.

Az íjászok versenyében Banda Árpád – aki a kvalifikációt 671 körrel a negyedik helyen zárta – a kieséses szakaszban indiai, moldovai és kazah ellenfelét legyőzve bejutott a legjobb négy közé, ahol előbb az elődöntőben, majd a bronzmérkőzésen dél-koreai riválistól kapott ki. Utóbbi összecsapáson ráadásul az 2011-ben és 2015-ben is világbajnok Kim Vu Dzsin volt az ellenfele, aki tavaly a riói olimpia rangsoroló versenyében világcsúcsot ért el.

Úszásban Gyurta Gergely 800 méter gyorson 7:58.22 perces idővel hatodikként csapott célba.

A tekvondós Gonda Evelyn a 62 kilogrammos súlycsoportban két győzelem után a negyeddöntőben búcsúzott, ezzel ötödikként zárt.

A Koncz Barnabás, Madarász Gergely teniszpáros a legjobb 16 között kiesett, mivel 6:2, 6:2-re kikapott az ötödik helyen kiemelt japán duótól.

A férfi kosárlabda-válogatott negyedik fellépésén harmadszor maradt alul. Csütörtökön a lettektől kapott ki, az A csoport zárófordulójában pedig a mexikóiakkal csap össze pénteken.

Férfi kosárlabda, A csoport, 4. forduló:

Lettország-Magyarország 78-65 (16-22, 19-16, 10-12, 33-15)
Legjobb magyar dobók: Bognár 13, Wirth, Polyák 11-11

Forrás: MEFS