Kettős győzelemmel a négyes döntőben a címvédő Győr

Posted by

A címvédő Győr kettős győzelemmel jutott tovább a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, mivel a párharc szombati visszavágóján házigazdaként 33-21-re nyert a dán Odense ellen.

Gyors, bátor, pontos játékkal kezdte a meccset a vendégcsapat, amely többször is vezetett az első félidő során. A holland irányító, Cornelia Nycke Groot beállása után, a 17. perctől a győriek produkáltak egy ugyanolyan 10-1-es sorozatot, amilyennek a dániai első meccs második félidejében elszenvedői voltak, így a szünetben már 18-10 volt az állás.

A hazaiak támadásban és védekezésben is sokkal pontosabbnak, hatékonyabbnak bizonyultak, ezért fordulhatott elő, hogy ellenfelük több mint tíz percig nem talált be.

A második felvonást egy 4-0-s szériával kezdte az ETO, a vendégeknél a létszámfölényes támadójáték sem vezetett eredményre, ezért Jan Pytlick 19 perccel a vége előtt az utolsó időkérési lehetőségét is kihasználta.

A meccs háromnegyedénél beállt a győriek norvég jobbátlövője, Nora Mörk, akinek a térde tavaly február elején sérült meg súlyosan, azóta két operációra volt szüksége, és csak most térhetett vissza a pályára, ezt végül két góllal tette még emlékezetesebbé.

A 44. perc után némileg csökkentette a különbséget a vendégcsapat, amely 17 labdaeladással nehezítette meg saját dolgát, így nem kerülhette el a súlyos vereséget.

Az Odense legeredményesebb játékosa Nadia Offendal volt öt góllal.

Danyi Gábor: “Először is szeretnék gratulálni az Odensenek, hiszen egy nagyon harcos csapatot ismertünk meg a két mérkőzés alapján. Bebizonyították, hogy nem csak nagy nevekből álló játékosokkal lehet a legmagasabb szinten játszani és különösen az első mérkőzésen klasszis teljesítményt nyújtottak. Azt gondolom, nekünk több tapasztalatunk és jobb játékosaink vannak jelenleg. Bár, egy dolgot szeretnék kiemelni, amikor egy induló dán játékosra tizenkét gólos vezetésnél három játékosunk visszaért. Azt gondolom, ez mutatja, hogy milyen remek hozzáállással mentünk ma ki a pályára. Gratulálok az Odensének és további sok sikert kívánok nekik!”

Crina Pintea négy gólt jegyzett. Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Amandine Leynaud: ”Nagyszerű volt a mai mérkőzést itt lejátszani, hiszen a saját szurkolóink előtt mutathattuk meg, hogy alkalmasak vagyunk a FINAL4-ra. Az első félidő második tizenöt percében nagyon jól elkezdett működni a védekezésünk és elmondhatóm többi kapustársam nevében is, hogy ilyen védőfal előtt igazán jó játszani és könnyű védéseket bemutatni. Továbbá köszönöm az ellenfelünknek is, hogy végig hajtottak minket és a legjobbunkra kényszerítettek.”

A május 11-én és 12-én sorra kerülő budapesti négyes döntő sorsolását kedden, 18 órától rendezik a magyar fővárosban.

Női kézilabda Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó:

Győri Audi ETO KC-Odense HC 33-21 (18-10)
Győr: Grimsbö, Kiss É., Leynaud (kapusok), Amorim 7, Bódi 3, Brattset 2, Görbicz 1 (1), Groot 2 (1), Hansen 3, Knedlikova 1, Kristiansen 3, Mörk 2 (1), Oftedal 3 (1), Pintea 4, Puhalák, Tomori 2.
Odense: Wester 1, Reinhardt (kapusok), Baekhöj, Bakkerud 3, Hald 4, Heindahl 1, Höjlund, Jensen 1, Jörgensen 1, Kyndboel 4, Larsen, Madsen 1, Offendal 5, Schaefer.

Továbbjutott: a Győri Audi ETO kettős győzelemmel, 62-49-es összesítéssel.

Kettős vereséggel búcsúzott a Fradi

A magyar csapatból a holland Danick Snelder és a montenegrói Djurdjina Malovic hiányzott sérülés miatt. A hazaiaknál visszatérhetett a 2016-os olimpia és a decemberi Európa-bajnokság legjobb játékosának is megválasztott Anna Vjahirjeva, az olimpiai és világbajnok beállót, Maja Petrovát viszont már a meccs elején le kellett cserélni térdfájdalmak miatt.

Kovacsics Anikó irányításával jól kezdtek a vendégek, de a holland Lois Abbingh vezérletével hamarosan fordított a Rosztov. A világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes balátlövő hatodik góljával a 23. percben már három találat volt a házigazdák előnye, amely a szünetig tovább nőtt, mert támadásban és védekezésben is sokkal jobban teljesítettek ellenfelüknél.

Az FTC szinte minden lövőhelyzetét elrontotta, az első félidő utolsó 11 percében egyetlen alkalommal sem talált a hálóba, és a védekezése, illetve kapusteljesítménye sem volt kellően hatékony, így már a szünet előtt eldőlt a meccs.

A második felvonás elején Kovacsics combizomhúzódás miatt kivált a játékból, amelynek a képe nem változott, az oroszok továbbra is nagy fölényben voltak, és tovább növelték előnyüket. Mindkét oldalon pályára léptek a cserejátékosok, a Rosztovnak egy 4-0-s és egy 5-0-s sorozata is volt, így a Ferencváros súlyos vereséggel búcsúzott a BL-től.

A Rosztov-Don legeredményesebb játékosa Abbingh volt hét góllal.

Női Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó:

Rosztov-Don (orosz) – FTC-Rail Cargo Hungaria 33-22 (15-9)
Rosztov-Don: Pessoa, Szedojkina (kapusok), Abbingh 7 (5), Bobrovnyikova 1, Borscsenko 1, Kalinicsenko, Kozsokar 3, Kuznyecova 2, Makejeva 4, Manaharova 4, Maszlova 2, Petrova, Szeny 4, Szudakova 3, Tazsenova 1, Vjahirjeva 1.
FTC: Bíró, Szemerey, Szikora (kapusok), Faluvégi, Háfra 7, Horváth D., Klikovac, Klivinyi 1, Klujber 3 (3), Kovacsics 3, Lukács 3, Márton, Mészáros, Pena, Schatzl 2, Tóth N. 3 (1)

Továbbjutott: a Rosztov-Don kettős győzelemmel, 62-48-as összesítéssel.

Forrás: gyorietokc.hu/MKSZ/MTI