A Liu fivérek a Ferencvárosban folytatják

Posted by

A Ferencvárosi Torna Club újjáalakította gyorskorcsolya-szakosztályát és leigazolta a magyar váltóval olimpiai bajnok Liu fivéreket, valamint az amerikai születésű, de magyar színekben versenyző Krueger testvérpárt.

“A legjobbak a legjobb helyen. A Ferencváros meg tudja adni a további előrelépéshez szükséges feltételeket” – jelentette ki a szerdai sajtótájékoztatón Nyíri Zoltán, a klub ügyvezető alelnöke. Hozzátette, az egyesület 1951-ben alakította meg ezt a szakosztályt, amely 1957-ben szűnt meg. – “Büszkék vagyunk, hogy minket választottak, és azt kívánom, hogy hosszú távú legyen a kapcsolat” – folytatta.

A sportvezető az MTI érdeklődésére elmondta, a sportolók és a szakmai stáb szerződése január 31-én lejárt az MTK-nál, a megegyezés pedig hamar megszületett a felek között. Kiemelte, az FTC-t csak úgy érdekelte az átigazolás, ha nemcsak az élsportolók, hanem az utánpótlás is átjön a zöld-fehérekhez, akikhez így hatvan gyerek is átigazolt.

Liu Shaolin Sándor: Kicsit fura helyzetben vagyok, hiszen korábban nem ültem ezen az oldalon hasonló sajtótájékoztatón, úgyhogy ha valami butaságot mondanék, csak szóljanak! A viccet félretéve, az olimpia után született egy cikk arról, hogyan motiváljam magam, és hogyan legyek továbbra is sikeres, mert nagyon fiatalon lettem olimpiai bajnok, kellett az új lendület. Ádóval beszéltünk róla, hogy egy ilyen új inspiráció lehet, ha csatlakozunk a Ferencvároshoz, úgyhogy nagyon örülök neki, hogy itt vagyunk! Mindent megteszünk azért, hogy zöld-fehér színekben is sikeresek lehessünk!”

Liu Shaoang: “Az olimpia idején elmondtam, hogy az az érem nem a vég, hanem egy kezdet. Ennek a folyamatnak egy újabb fontos állomása az, hogy a Fradiban folytathatom, folytathatjuk a pályafutásunkat. Remélem, hogy sikeres együttműködés lesz, nagyon örülök neki, hogy itt lehetek!”

Bánhidi Ákos, edző, Ferencvárosi Torna Club: “Rengeteg emlék kavarog most bennem. Elsőként az jut eszembe, hogy amikor az első gyorskorcsolya klub megalakult Budapesten, akkor eszembe sem jutott, hogy harminc év múlva Magyarország legpatinásabb egyesületének lehetek a tagja. Rendkívül büszke vagyok, és ezúton is nagyon köszönöm mindenki munkáját, aki egy kicsit is hozzátett ehhez. Azoknak is, akik már nem élhették meg ezt a pillanatot. Számomra az is kiemelkedően fontos, hogy Budapesten nagy fővárosi bázisa legyen a rövidpályás gyorskorcsolyának, és azt hiszem, ennél komolyabb helyszínen ez nem is valósulhatna meg.”

A Krueger fivérek közül a 27 éves Cole már évek óta magyar színekben versenyez, tagja volt a mostani szezonban Európa-bajnok és világkupa-győztes, illetve világcsúcsot elérő stafétának. Huszonhárom esztendős öccse, a phjongcshangi játékokon 1000 méteren ezüstérmes John-Henry az országváltás miatt ezt az idényt kihagyta, de következőtől szintén a magyar színeket képviseli.

Forrás: Fradi.hu/MTI