Zsóri Dániel győztes gólt ollózott a Fradi kapujába

Posted by

A listavezető Ferencváros 2-1-re kikapott a Debrecen otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga szombati, 21. fordulójának nyitómérkőzésén.

A vendég ferencvárosiak – akiktől betegség miatt hiányzott Böde Dániel – rögtön magukhoz ragadták a kezdeményezést, és a nyolcadik percben akár a vezetést is megszerezhették volna, de Petrjak közeli lövésénél a hazaiak kapusa nagyot védett.

A folytatásban is az FTC irányította a játékot, de helyzeteket nem igazán tudott kialakítani. A harmincadik percben mégis vezetéshez jutott: Lovrencsics távoli lövésébe Dvali olyan szerencsésen ért bele, hogy a labda a kapu jobb alsó sarkában kötött ki.

A második félidő elején nagyobb sebességre kapcsolt a Debrecen, és két perc elteltével Bódi lövésénél Dibusznak kellett bravúrral hárítania. Mindkét csapat vállalta a támadójátékot, így lüktetőbb, élvezetesebb lett a mérkőzés, helyzetek felváltva adódtak.

A hajrában aztán a DVSC büntetőből egyenlített, miután Dibusz elsodorta Bódit, sőt a hosszabbítás perceiben a csereként beállt Zsóri Dániel – élete első NB I-es mérkőzésén – 15 méterről a kapu jobb felső sarkába ollózott, megszerezve csapatának a győzelmet.

Álmomban sem gondoltam, hogy ilyen gólt fogok szerezni

„Nehéz mit mondanom, álmomban sem gondoltam, hogy ilyen gólt fogok szerezni, ráadásul az első NB I-es meccsemen. Most mutatkoztam, ezt még fel kell dolgoznom”– mondta a mindössze 18 éves Zsóri Dániel, aki a lefújás után el is érzékenyült. „Előjöttek az érzelmek, köszönöm Istennek, hogy ez megadatott, nagyon ürülök.”

Zsóri a DVSC második csapatában ontja a gólokat, a megyei I. osztályban 15 találkozón 39 találata van. Az első csapatban korábban egy Magyar Kupa-mérkőzésen már kapott lehetőséget, az NB I-ben mindössze másodszor volt kerettag, az első tavaszi fordulóban azonban nem léphetett pályára az Újpest ellen. Most bemutatkozhatott az NB I-ben, Herczeg Andrástól merész húzás volt, hogy döntetlen állásnál pályára küldte fiatal játékosát a listavezető ellen, amikor már csak 10 perc volt hátra.

„A pálya szélén még nagyon dobogott a szívem, de amint beálltam, megnyugodtam. Herczeg András azt mondta, ne izguljak, játsszam, amit tudok, hála Istennek, ez sikerült”– tette hozzá Zsóri.

OTP Bank Liga, 21. forduló:

Debreceni VSC-Ferencvárosi TC 2-1 (0-1)
Debrecen, 7002 néző, v: Berke
Gól: Tőzsér (83. – tizenegyesből), Zsóri (93.), illetve Dvali (30.)
DVSC: Nagy S. – Kusnyír (Kinyik, 87.), Szatmári, Pávkovics, Ferenczi – Varga K., Haris, Tőzsér, Bódi – Szécsi (Zsóri, 81.), Avdijaj (Takács, 63.)
FTC: Dibusz – Lovrencsics, Frimpong (Botka, 61.), Dvali, Heister – Sigér (Leandro, 66.), Haratyin – Szinyevics, Gorriarán, Petrjak – Lanzafame (Tokmac, 77.)

Forrás: M4 Sport/MTI