Alexander Zverev megsérült a Roland Garros elődöntőjében

Zverev
Fotó: Fotó: Philippe Montigny / FFT

Casper Ruud lesz Rafael Nadal ellenfele a francia nyílt teniszbajnokság férfi fináléjában, miután a pénteki elődöntőben négy játszmában legyőzte Marin Cilicet.

A szakadó eső miatt bezárt tető alatt játszották az első elődöntőt, amelyen Alexander Zverev egyből el tudta venni ellenfele adogatását, de Rafael Nadal 4:4-nél utolérte német riválisát. A játékrész végül – hárított játszma- és bréklabdák után – rövidítésben dőlt el, amiben a torna tizenháromszoros bajnoka 2-6-ról fordítva, a hatodik szettlabdáját egy fantasztikus elütéssel kihasználva bizonyult jobbnak.

A második etapban adogatóként mindkét játékos szenvedett: úgy jutottak el 5:5-ig, hogy mindketten négyszer brékeltek. Két játékkal később, amikor a 36. születésnapját éppen pénteken ünneplő Nadal kiharcolta az újabb rövidítést, Zverev jobb bokája egy csúszásnál aláfordult, a német játékos pedig fájdalmasan kiabálva elterült a földön.

hirdetés

A kétszeres világbajnok német teniszezőt tolókocsiban vitték az öltözőbe, majd néhány perccel később Zverev mankókkal visszajött és kezet nyújtott riválisának, ami véget vetett a rendkívül magas színvonalú találkozónak.

A 21-szeres Grand Slam-bajnok Nadal pályafutása 14. Roland Garros-döntőjére készülhet, eddigi 13 fináléját mind megnyerte.

Ruud szenthátrányból fordított Cilic ellen

Az első játszmát még a horvát játékos nyerte, mert 3:3-ig fej fej mellett haladtak a felek, utána viszont a 2014-ben US Open-bajnok Marin Cilic két brékkel szettelőnybe került. A pályafutása első Grand Slam-elődöntőjében szereplő norvég riválisa viszont nem esett kétségbe, már a következő játszma elején elvette ellenfele adogatójátékát, előnyét pedig végigvitte, így 48 perc alatt egyenlített.

A folytatásra teljesen elbizonytalanodott a 33 éves Marin Cilic, aki azonnal kettős brékhátrányba került. A hullámvölgyből az a közjáték sem tudta kihozni, hogy egy környezetvédelmi aktivista a pályára rohant, ahol a hálóhoz kötözte magát. Emiatt néhány percre félbe is szakadt a meccs, a játékosok az öltözőbe vonultak. A 23 esztendős Casper Ruud viszont nem zökkent ki, és lezárta a harmadik szettet.

A skandináv teniszező, akinek eddigi legjobbja a tavalyi Australian Openen elért nyolcaddöntő volt a Grand Slam-tornákon, a negyedik játszmában is ugyanolyan magabiztosan játszott. Azonnal brékkel kezdett, majd később még egyszer elvette ellenfele adogatását, így viszonylag könnyedén, kevesebb mint három órás csatában jutott a fináléba.

Roland Garros

Elődöntő:

Rafael Nadal (spanyol, 5.) – Alexander Zverev (német, 3.) 7:6(8), 6:6-nál Zverev feladta
Casper Ruud (norvég, 8.) – Marin Cilic (horvát, 20.) 3:6, 6:4, 6:2, 6:2

Forrás: M4 Sport / MTI

Roland Garros: Nadal maradt a salakkirály!