Az FTC-Telekom idegenben nyert a jégkorongdöntő első mérkőzésén

Gyergyói HK

A Ferencváros 3-2-re győzött hétfőn a Gyergyói HK otthonában a jégkorong Erste Liga döntőjének első mérkőzésén. Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc kedden folytatódik ugyancsak Gyergyószentmiklóson.

A két gárda egyaránt hétmeccses elődöntőt vívott, így csupán két nap pihenőjük volt, ráadásul a harmincadik magyar bajnoki címét begyűjtő Ferencvárosnak még utaznia is kellett Erdélybe.

Már a 3. percben vezetést szerzett az FTC, a harmadik hullámban érkező Jozef Hrabal lőtt a kapuba. Lendületben maradtak a vendégek, és Julius Marva a 17. percben távolról bombázott Rasmus Rinne válla fölött a hálóba.

hirdetés

A második harmad elején emberelőnyben Sebastien Sylvestre csapott le a rosszul hátrapasszolt pakkra, elviharzott és fonákkal a kapuba emelt. A magyar bajnok 90 perc 42 másodperc után kapott gólt idegenben.

A 48. percben Oliver Betteridge nyúlt bele sikerrel egy távoli lövésbe a gyergyói kapus előtt, Rinne jelezte, hogy a vendégcsatár zavarta őt a védésben, ám a játékvezetők hosszas videózás után érvényesnek ítélték a találatot. Kétgólos hátrányban erősen nyomott a GYHK, és szűk öt perccel a vége előtt létszámfölényben szépített Bodo Christopher révén. Mivel a korong a lábáról pattant be, ezért ezt is újra megnézték a bírók, de nem láttak szabálytalanságot.

A végén lehozta kapusát a Gyergyó, ám nem tudta hosszabbításra menteni a finálé első összecsapását.

Fodor Szabolcs, az FTC-Telekom vezetőedzője

„Eléggé izzadtságszagú meccs volt, nem biztos, hogy mindig a szép hoki dominált, de általában ez a döntőkben előfordul. Mindkét csapatnál érződött ez a hét meccses sorozat, és emiatt picit lassan indult a mérkőzés, de utána mindkét oldalon jól beleálltak. Azt szeretnénk, hogy egy meccsen hatvan percig küzdjünk, ezt sikerült kivitelezni, és szerencsére ez elég volt ma az egygólos győzelemhez.”

Szilassy Zoltán, a Gyergyó vezetőedzője

„Úgy kezdtük a meccset, mintha közönségkorcsolyázáson lennénk, botrányos volt. Ha nem tudjuk, hogy ez egy döntő első meccse, akkor se a hangulata, se a játék minősége nem mondta volna, hogy ez egy döntő meccs. Mást vártam küzdelmi szinten, gyengén kezdtünk, a Ferencváros pedig élt ezzel a lehetőséggel. Ki kell lépni az eufóriából, szép dolog, hogy bejutottunk a döntőbe, de ez nem elég el kell felejteni. Alakítottunk ki helyzeteket, de igazságtalan lett volna, ha mi visszajövünk ebbe a meccsbe ma este.

Jégkorong Erste Liga

Döntő, 1. mérkőzés:

Gyergyói HK – FTC-Telekom 2-3 (0-2, 1-0, 1-1)
Gól:
 Sebastien Sylvestre (23., emberelőnyben), Orbán Brance (56., emberelőnyben), ill. Julius Marva (3., 17.), Oliver Betteridge (48., emberelőnyben)

Forrás: MJSZ / MTI