Babosék legyőzték Udvardyékat

Babosék
Kristina Mladenovic és Babos Tímea

Babos Tímea oldalán a francia Kristina Mladenoviccsal legyőzte Udvardy Pannát és a spanyol Aliona Bolsovát női párosban csütörtökön az ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

Az első fordulós találkozót eredetileg szerdán kellett volna lebonyolítani, de az eső miatt elhalasztották. Babosék kétszeres Australian Open-győztes duója kétszer vesztette el az adogatását, ugyanakkor hatszor brékelte ellenfelét az egyórás találkozón.

A kétszeres WTA-világbajnok és négyszeres Grand Slam-győztes Babosék – akik decemberben csaknem másfél éves szünet után álltak ismét össze – előzőleg 2020 októberében nyertek GS-meccset, akkor a koronavírus-járvány miatt őszre halasztott Roland Garros döntőjében diadalmaskodtak.

hirdetés

Nem sokkal később Bondár Anna és a belga Greet Minnen könnyedén verte a lengyel Alicja Rosolskát és új-zélandi Erin Routliffe-et úgy, hogy hatszor elvette a 14. kiemelt rivális szerváját. Az összecsapás 1 óra 15 percig tartott.

Gálfi Dalma – oldalán az amerikai Bernarda Perával – kiesett az első fordulóban.

Az ellenfél a torna nyolcadik kiemeltje, az indiai Sania Mirza és a kazah Anna Danyilina volt, előbbi igazi párosspecialista, 43 trófeát gyűjtött ebben a műfajban, köztük három Grand Slam- és két WTA-világbajnoki serleget.

Bár Gálfiék remekül küzdöttek, végül nem borult a papírforma, a rivális két szettben, 1 óra 17 perc alatt nyert, ezzel bejutott a 32 közé. 

„Ellenfeleink jól játszottak, mi viszont sajnos rosszul. A tavalyi US Open alapján tudom, hogy mi mire vagyunk képesek, de ez a mai a közelében sem volt”

– nyilatkozott kissé letörten az MTI-nek Gálfi Dalma, akinek a csípősérülését továbbra is kezelik, de elmondása szerint még nincs százszázalékos állapotban.

Az egyesben hétfőn az első fordulóban búcsúzott magyar teniszező bevallása szerint nem sok pozitívumot visz magával Melbourne-ből, de reméli, jövőre visszatérhet majd az Australian Openre és sikeresebben szerepel majd.

Gálfinak a sérülés és a vereségek miatt rosszul indult az év, viszont még bőven van lehetősége javítani az idei szezonban, melynek végére a legjobb 50-be szeretne kerülni a világranglistán. Ehhez szerinte neki és a másik két top 100-as magyarnak, Bondár Annának és Udvardy Pannának is elsősorban fejben kell fejlődnie.

„Még benne vagyunk a tanulási folyamatban a WTA Touron, kell még egy jó pár meccs, amíg beleszokunk ebbe a környezetbe és meg tudunk nyerni olyan meccseket, amelyeken hajszálnyira vagyunk a győzelemtől és mégis valahogy kicsúszik a kezeink közül” – jegyezte meg. – „A játékunk megvan, hogy top 50-es játékosok legyünk, itt tényleg már csak a mentális részén lehet javítani és az önbizalmon.”

Australian Open

Női páros, 1. forduló (a 32 közé jutásért):
   
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia)-Udvardy Panna, Aliona Bolsova (magyar, spanyol) 6:2, 6:2
Bondár Anna, Greet Minnen (magyar, belga)-Alicja Rosolska, Erin Routliffe (lengyel, új-zélandi, 14.) 6:4, 6:1
Sania Mirza, Anna Danyilina (indiai, kazah, 8.)-Gálfi Dalma, Bernarda Pera (magyar, amerikai) 6:2, 7:5

(MTI)

Fucsovics Márton a harmadik fordulóban Melbourne-ben!