Badar és Tomaschof győzelme a középtávú duatlon ob-n

Badar
Badar Gergő

A férfiaknál Badar Gergő, míg a nőknél Tomaschof Kata nyerte vasárnap a második alkalommal megrendezett középtávú duatlon országos bajnokságot Tabon.

Badar 2:47:28 óra alatt teljesítette a kétszer 10 kilométer futásból, közte 60 kilométer kerékpározásból álló távot, és fölényesen előzte meg a mezőnyt. A tavaly bronzérmes Tomaschof 3:35:22 óra alatt ért célba, így magabiztosan tartotta maga mögött riválisait, közte tavaly győztes Kovács Évát, aki ezúttal harmadikként végzett.

Badar Gergő az MTI-nek elmondta: a tavalyi középtávú ob számára nem úgy jött össze, ahogy szerette volna – leginkább azért, mert nem volt megfelelő fizikai állapotban -, az ideire viszont készült.

“Bár edzőversenynek gondoltuk, de a héten például már a legnagyobb melegben edzettem, mert készültem a vasárnap várható időjárásra. Az első futáson nem akartam taktikázni, ezért bekezdtem, és az első kilométer után azt vettem észre, hogy senki nem liheg mögöttem hallható távolságon belül. Ennek köszönhetően már akkor jó kis előnyre tettem szert, amely a bringát követően már nagyon meggyőző volt. A második futáson csak a stabil teljesítményre kellett figyeljek, hogy ezen a kifejezetten szintemelkedős pályán, ebben a melegben ne rokkanjak meg” – nyilatkozta.

Badar hozzátette: tavalyi teljesítményét azért sem tudja összehasonlítani a mostanival, mert akkor a nagy eső is befolyásolta őket.

Hirdetések

“Ezúttal a meleggel kellett megbirkóznunk, de nekem azzal nincs különösebb bajom, sőt, nemcsak bírom, hanem szeretem is az ehhez hasonló időjárási körülményeket” – mondta.

Duatlon országos bajnokság,

Férfiak:
1. Badar Gergő (Veszprémi ESC) 2:47:28 óra
2. Simon Péter (Titán TC) 2:58:54
3. Petsuk Zoltán (UTE-Merida TT) 3:02:34    

Nők:
1. Tomaschof Kata (Ferencvárosi TC) 3:35:22 ó
2. Brassay Réka (Veszprémi TE) 3:39:28
3. Kovács Éva (Százhalombattai VUK SE) 3:40:38

Forrás: MTI

Hirdetések
Hirdetések