Buzarnescu és Stollár győzött párosban

Budapest, 2021. július 17. Stollár Fanny (j) és a román Mihaela Buzarnescu (b), valamint a spanyol Aliona Bolsova és a német Tamara Korpatsch a párosverseny döntőjében a Római Teniszakadémián rendezett Hungarian Grand Prix WTA tenisztornán 2021. július 17-én. A döntőt Stollár Fanny és Mihaela Buzarnescu nyerte a budapesti salakpályás női tenisztornán. MTI/Szigetváry Zsolt

Stollár Fanny és Mihaela Buzarnescu nyerte a párosversenyt a 235 ezer dollár összdíjazású budapesti salakpályás női tenisztornán.

A magyar-román duó a vasárnapi döntőben 35 perc alatt jutott szettelőnyhöz úgy, hogy miközben háromszor elvesztette adogatójátékát, az Aliona Bolsova, Tamara Korpatsch spanyol, német kettős négyszer nem tudta hozni a sajátját.

Az ellenfélnek a folytatásban sem ment a játék irányítása, ennek eredményeként csakhamar 3:0-ra vezettek Stollárék. Ezután viszont a román, német páros brékelt, majd a saját adogatását is hozta, ezzel szorosabb lett az állás. Stollárék azonban 3:1 után már végig megőrizték brékelőnyüket, és 1 óra 15 perc alatt nyertek.

Az egyesben a selejtezőben búcsúzott Stollárnak ez volt az ötödik WTA-döntője párosban, és második tornagyőzelmét aratta a 2018-as budapesti fedettpályás viadal megnyerése után.

A győztes Stollár Fanny (j) és a román Mihaela Buzarnescu a párosverseny döntőjének eredményhirdetésén a Római Teniszakadémián rendezett Hungarian Grand Prix WTA tenisztornán. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

“Először is köszönöm a partneremnek, hogy végigjátszotta velem ezt a tornát” – mondta a díjátadón a magyar játékos utalva arra, hogy a tokiói olimpián is szereplő Buzarnescunak fontos volt, hogy szombaton rendezték a döntőt.

Stollár külön kiemelte, hogy számára nagyszerű volt a budapesti viadal, nagyon jó volt a hazai közönség előtt játszani.

Hungarian Grand Prix

Páros, döntő:

Stollár Fanny, Mihaela Buzarnescu (magyar, román)-Aliona Bolsova, Tamara Korpatsch (spanyol, német) 6:4, 6:4

(MTI)