Erste Liga: nem dőlt el az alapszakasz első helye

Erste Liga

A listavezető Gyergyói HK kétgólos előnyről 3-2-re kikapott a második helyen álló Budapest JAHC otthonában a jégkorong Erste Liga vasárnapi játéknapján, így továbbra is nyílt az alapszakasz megnyeréséért folyó párharcuk.

Miután a GYHK kivédekezett egy emberhátrányt, a 19. percben Bodó Christopher, a liga pontlistájának második helyezettje szerzett vezetést. A harmadik harmad elején is betalált a székely alakulat, ám Schlekmann Márk szépített, majd Nagy Krisztián 10 másodperc alatt váltott gólra egy emberelőnyt, így 2-2-re módosult az állás. Azonban 11 másodpercre rá már a BJA vezetett, Ilja Culihin egy kipattanót ütött a kapuba. A végén hiába támadott kapusát lehozva a Gyergyó.

A két csapat között két pontra csökkent a különbség, azonban a fővárosiaknak még három, a székely riválisnak két csatája van hátra az alapszakaszból. 

Marton Tibor, a Budapest JAHC vezetőedzője

“Még egy ilyen szép győzelem után is nehéz a mai meccsről nyilatkozni. Mert a pénteki események hatása alatt vagyok, ami pénteken történt az megengedhetetlen és keményebb reakciót érdemel. Nagy sebességgel kezdtünk, de az első harmad kiegyenlített volt, de nem tudtunk betalálni. A második harmad lövéséi aránya is magáért beszél, de ennyi helyzetből gólokat kell szerezni, nincs mese. A harmadik harmad elején az eredmény jelző nem tükrözte a játék képét, de közben még azt is mutatta, hogy rengeteg időnk van fordítani. Nem tértünk le a jó útról, ami hatékonysággal, gólokkal párosult, megérdemelt, szép győzelmet arattunk.” 

Szilassy Zoltán, a Gyergyói HK vezetőedzője

“Nyilván a szánk keserű, hogy az 50. percig kettő null volt, hoztunk két rossz döntést és az ellenfél azt megbüntette. Egy top csapattal játszottunk. Nagyon fontos az, hogy akármennyi az eredmény, a ki nem kényszerített hibák számát csökkenteni kell. Ez a két nagy hiba megbosszulta magát, Utána kapszkodtunk, de a kettőre rálőttek egy harmadik gólt, gondolkodtam, hogy kérjünk-e időt, de azzal is próbáltam kalkulálni, hogy esetleg a végén hat az ötre kell időt kérni, így azzal takarékoskodtam, talán ebben jól döntöttünk. Mondom, a második harmadban olyan képe volt a meccsnek, hogy kettőt lőttünk kapura, de rengeteg helyzetünk volt. Nem találtuk el a kaput, ebben kicsit jobbnak kell lennünk, hogy a sok helyzetünket kapura juttassuk. Abból lehet buli, kipattanó vagy gól, és nagyon egyszerűen kell jégkorongozni. Fiatal, energikus csapat, ráadásul tele van eredményes, jó képességű játékossal, akik nem véletlenül vannak ott a tabellán ahol vannak.”

Azt gondolom, hogy összességében a hazai szurkolók nyilván nagyon boldogok, mi nem annyira, de a semleges szurkolóknak ez egy minőségi hokimeccs volt, magas tempóval. Meglátjuk, hogy a mi három meccsünkön és az ő négy meccsükön ki gyűjt több pontot. Nyilván szeretnénk megőrizni a helyünket, most per pillanat a matematikai helyzeti előny a BJA-nál pattog. Ettől függetlenül meccsről-meccsre gondolkodunk, holnap újabb bevetés, megyünk tovább, és készülünk a rájátszásra természetesen.”

Hirdetések

Fontos mérkőzést nyert meg az FTC

A felsőházba (1-6. hely) jutásért, azaz a biztos negyeddöntős helyezésért fontos összecsapáson a magyar bajnoki címvédő FTC gyorsan előnyhöz jutott, ám a DEAC szűk tíz perc alatt 3-1-re elhúzott. Azonban a hazaiak még az első szünet előtt egyenlítettek, Nagy Gergő az utolsó másodpercben módosította 3-3-ra az állást. A folytatásban a debreceniek megint csak egy rövid időre tudták megszerezni a vezetést, így 4-4-ről indult a harmadik felvonás, majd a ráadás is. Ebben a Ferencváros finn légiósa, Aku Kestilä volt eredményes.

Erdélyi csapatok veresége

Az alapszakasz harmadik helyéért harcoló csapatok mérkőzésén a Corona Brasov kikapott a DVTK vendégeként, míg a felsőházba jutásért küzdő címvédő SC Csíkszeredát legyőzte a házigazda Újpest

Miskolcon két, egyaránt 61 pontos alakulat küzdött meg, a vendégektől négyen is hiányoztak eltiltás miatt. Ennek ellenére a tartalékos brassóiak szereztek vezetést, és a hazaiak csak a 35. percben tudtak egyenlíteni. A sportszerű összecsapás a záró harmadban dőlt el, négy perc alatt kétszer villant a Jegesmedvék csatársora. A végén még egy üres kapus gól született. A sikerrel a DVTK került lépéselőnybe a harmadik helyért folyó küzdelemben.

Hirdetések

A Corona Brasov négy játékosát eltiltották

A Corona Brasov négy jégkorongozója is egy mérkőzésre szóló eltiltást kapott az Erste Ligában pénteken lejátszott, Budapest JAHC elleni mérkőzés kapcsán.

A négy vétkes közül Garrett Clarke és Connor Sills már a találkozón végleges kiállítást kapott fejre irányuló szabálytalanságért, illetve bottal ütésért. Rajtuk kívül még Bors Huba-Ferenc és William Schaber kénytelen kihagyni vasárnap a brassóiak következő meccsét a DVTK Jegesmedvék otthonában.

A második helyen álló Budapest JAHC 7-2-re verte a negyedik Corona Brasov csapatát a feszült hangulatú összecsapáson.

A Megyeri úton az első húsz perc nem hozott gólt, majd a fordulás után gyorsan előnyhöz jutottak a lilák, akik létszámfölényben növelték a különbséget. A címvédő ugyan szépített, ám a második szünet előtt öt másodperccel 3-1 lett az állás. A hajrában még egy hazai emberelőnyös, valamint egy szeredai -hátrányos találat esett.

Erste liga

Budapest JAHC – Gyergyói HK 3-2 (0-1, 0-0, 3-1)
Gól: 
Schlekmann Márk (49.), Nagy Krisztián (52., emberelőnyben), Ilja Culihin (52.), ill. Bodó Christopher (19.), Matias Peter Haaranen (41.)

FTC-Telekom – DEAC 5-4 (3-3, 1-1, 0-0, 1-0), hosszabbítás után
Gól:
 Matias Valtteri Sointu (4.), Rasmus Kulmala (17.), Nagy Gergő (20.), Aku Kestilä (36., 65.) ill. Jan Dalecky (5., 13.), Dominik Novotny (14.), Jakub Izacky (35., emberelőnyben)

UTE – SC Csíkszereda 4-2 (0-0, 3-1, 1-1)
Gól:
 Sami Jekunen (22.), Kiss Dániel (27., emberelőnyben), Madácsi Benedek (40.), Kovács Alex (55., emberelőnyben), ill. Sofron István (30.), Radek Vesely (56., emberhátrányban)

DVTK Jegesmedvék – Corona Brasov 4-1 (0-1, 1-0, 3-0)
Gól:
 Lövei Dávid (35., 50.), Roman Berdnikov (46.), Vladislav Kulesov (59.), ill. Radim Valchar (12.)
    
A tabella:
 1.  Gyergyói HK                 33 22   2   2   7 139-84  72 pont
 2.  Budapest JAHC               32 21   3   1   7 142-80  70
 3.  DVTK Jegesmedvék            33 18   4   2   9 112-84  64
 4.  Corona Brasov               34 17   4   2  11 112-95  61
 5.  FTC-Telekom                 32 15   2   2  13 103-97  51
 6.  SC Csíkszereda              34 11   6   5  12118-118  50
 7.  DEAC                        34 15   1   3  15116-120  50
 8.  UTE                         34  9   2   4  19106-128  35
 9.  Dunaújvárosi Acélbikák      32  6   2   3  21 88-152  25
10.  FEHA19                      30  3   1   3  23 63-141  14
    Az 1-6. helyezettek a negyeddöntőbe jutnak, míg a 7-10. helyezettek a rájátszásba jutásért csatáznak.

Forrás: MJSZ / MTI

Az FTC-Telekom legyőzte a Csíkszeredát

Hirdetések