Hamilton egy évvel hosszabbított a Mercedesszel!

Posted by

A Mercedes hétfőn bejelentette, hogy meghosszabbította szerződését hatszoros F1-es világbajnok Lewis Hamiltonnal.

Az új megállapodásuk csupán 2021-re szól, ám kilátásba helyezi az együttműködésük későbbi folytatását, a versenypályákon túl is. A csapathoz 2012-ben csatlakozó, velük 6 világbajnoki címet nyerő brit idén a 9. szezonját kezdi meg a csillagos autóval.

„A Mercedes-AMG Petronas F1 Team örömmel jelenti be, hogy a címvédő Forma–1-es konstruktőri világbajnok és a címvédő egyéni világbajnok 2021-ben is együtt folytatja! A Mercedes gyári csapata és Lewis megegyezett az új szerződésről, ami a sportág egyik legsikeresebb együttműködésének folytatását jelenti a kilencedik egymást követő szezonban” – írta az istálló.

Ahogy arra számítani lehetett, az egyezségük nem pusztán a versenyzésre vonatkozik. A Mercedes arról is megállapodott Hamiltonnal, hogy továbbra is segíti és támogatja őt a motorsport befogadóbbá és sokszínűbbé tételéért folyó küzdelmében

„Ez közös jótékonysági alapítvány formájában ölt testet, amelynek küldetése a motorsport befogadóbbá és sokszínűbbé tétele minden szinten” – írta a csapat.

Hamilton az egyezségük kapcsán elmondta

„Izgatottan vágok neki a kilencedik szezonomnak a mercedeses csapattársaimmal. A csapatunk hihetetlen dolgokat ért el, és szeretnénk még tovább építeni ezt a sikerességet, miközben a pályán és a pályán kívül is a fejlődés a célunk. És ugyanilyen elszánt vagyok annak az útnak a folytatására, amit a motorsport sokszínűbbé tételéért kezdtünk el. Hálás vagyok, hogy a Mercedes rendkívül támogatta a kezdeményezésemet e probléma megoldására. Büszkén mondhatom, hogy idén egy alapítvány létrehozásával újabb lépést teszünk, ezt a sport befogadóbbá és sokszínűbbé tételére hozzuk létre. Inspirál mindaz, amit együtt felépíthetünk, és már alig várom, hogy márciusban visszatérhessek a versenypályára!”

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke kiemelte, sosem volt kérdés a közös folytatás

„Mindig egyetértettünk Lewisszal abban, hogy folytatni kívánjuk, de ez egy rendkívül szokatlan év volt, ami miatt időbe telt a folyamat lezárása. Együtt úgy határoztunk, hogy a sport szintjén egy szezonnal meghosszabbítjuk az együttműködésünket, és belekezdünk egy hosszú távú projektbe is, ami a következő lépés a közös célunk, a sportágunk sokszínűbbé válásának megteremtése felé.”

„Lewis versenyeredményei a világ sportjának történetében a legkiemelkedőbbek közé tartoznak, és ő a márkánk és a partnereink számára is egy értékes nagykövet. A Mercedes és Lewis közös története bekerült a történelemkönyvekbe az elmúlt nyolc szezonban, és éhezünk a további versengésre, szeretnénk újabb fejezetekkel bővíteni ezt.”

Forrás: M4 Sport