Háromgólos sikerrel kezdtek a mieink az U17-es Európa-bajnokságon

Új Hidegkuti Nándor Stadion
Fotó: Micheller Szilvia / MLSZ

A házigazda magyar válogatott 3-0-ra legyőzte Walest az U17-es labdarúgó Európa-bajnokság csoportkörének első fordulójában, szerdán Budapesten.

Az első félidőben fokozatosan növelte fölényét a walesi válogatott, amely egyre veszélyesebb helyzeteket dolgozott ki, de gólt nem szerzett. A magyarok előtt a 41. percben váratlanul nagy ziccer adódott, de Simon Benedek (Budapest Honvéd-MFA) hibázott, két perccel később viszont Bagi Ádám passzából megszerezte a vezetést.

A második felvonásban sokkal lendületesebben és pontosabban futballoztak a házigazdák, s a 75. percben növelték a különbséget: Molnár Csaba lövése után a walesi kapus éppen Szabó Szilárd (Ferencvárosoi TC) elé ütötte a labdát, aki élt a kínálkozó lehetőséggel, és a hálóba továbbított.

A végeredmény a 81. percben alakult ki, amikor egy szöglet után Umathum Ádám (Puskás Akadémia) fejelt a hálóba.

Szabó Szilárd
Szabó Szilárd szerzete a magyar csapat második találatát. Fotó: Micheller Szilvia / MLSZ

– Az eredménnyel természetesen maximálisan elégedett vagyok, de a mutatott játékban voltak hiányosságaink –értékelt a lefújás után Belvon Attila szövetségi edző. – A csapat fel tudott javulni a második félidőre, jóval lendületesebbé vált a játékunk a szünet után. Ehhez persze kellett a vezető gól is, amely megnyugtatta a csapatot, átlendítette a kezdeti nehézségeken, addig ugyanis megilletődötten játszottunk, sok technikai hibát vétettünk. A cserék jól szálltak be, de ez valódi csapatmunka volt, a védőktől a támadókig mindenki kivette a részét a győzelemből. Az első akadályt sikerrel vettük, de nem dőlhetünk hátra, mert nagy csaták várnak ránk a folytatásban.

A magyarok szombaton 20 órától Lengyelországgal, kedden 20 órától pedig Írországgal találkoznak Felcsúton, a negyeddöntőbe a csoportok első két helyezettje jut.

A június 2-ig tartó kontinenstornának Balmazújváros, Budaörs, Budapest, Debrecen, Felcsút és Telki ad otthont. A finálét az MTK Budapest stadionjában rendezik.

U17-es labdarúgó Európa-bajnokság

A csoport:

Magyarország – Wales 3-0 (1-0)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, 3480 néző, v.: Ladebäck (svéd)
Gól: Simon B. (43.), Szabó Sz. (75.), Umathum (81.)
Magyarország: Yaakobishvili – Girsik, Umathum, Kaczvinszki, Hornyák – Varga Z. (Molnár Cs., 69.), Fenyő (Burghart, 90.), Kern (Somfalvi, 80.), Németh H. – Bagi (Szabó Sz., 69.), Simon B. (Vidnyánszky, 80.)

Lengyelország-Írország 5-1 (2-1)

C csoport (Debrecen):

Németország-Portugália 4-0 (2-0)
Franciaország-Skócia 3-1 (2-0) 

Forrás: MLSZ / MTI