Hatodszor diadalmaskodott a Sabadell, negyedik helyen végzett a Dunaújváros

hatodszor
Fotó: Derencsényi István / MVLSZ

A spanyol Sabadell nyerte a női vízilabda Bajnokok Ligáját, miután a sorozat barcelonai négyes döntőjének fináléjában 9-8-ra legyőzte a Keszthelyi Ritát foglalkoztató Matarót.

Úgy tűnt, a házigazda Sabadell gyorsan eldönti a sorozat történetének első olyan fináléját, amelyben két azonos nemzetbeli csapat találkozott egymással, ugyanis a harmadik negyed közepén már négy góllal vezetett. Innentől kezdve azonban felzárkózott a Mataro és az utolsó másodpercekben labdája volt az egyenlítéshez, de végül ezzel nem tudott élni.

A magyar válogatott csapatkapitánya két gólt szerzett a döntőben. A Sabadell története során hatodszor hódította el a legrangosabb európai trófeát.

A Dunaújváros 12-8-as vereséget szenvedett a nyolcszoros győztes olasz Orizzonte csapatától

Lehengerlő játékkal kezdett az olasz csapat, szinte minden akciójából eljutott gólhelyzetig és különböző találatokat – ejtés, távoli lövés, emberelőnyös húzás – szerzett. Mihók Attila csapata Garda Krisztina révén csak egy ötméteressel tudott válaszolni és már az első szünetre négygólos hátrányba (5-1) került.

A folytatásban állandósult a két csapat közti különbség, a Dunaújváros részéről ugyan már érkeztek a gólok Garda és a Mataro elleni elődöntőben négy találatot jegyző Horváth Brigitta részéről, azonban a riválisnak mindig volt válasza.

A harmadik felvonásban több mint hat percet kellett várni az első gólra, ekkor az olaszok értékesítettek gyorsan egy emberelőnyt – a magyar csapat több nagy lehetőséget is elszalasztott arra, hogy meccsben maradjon -, egy újabb találattal pedig le is zárták a fontos kérdéseket. 

A Dunaújváros Dobi Dorina révén egy másfél negyedes gólcsendet tört meg és a magyar együttes végül – egy részsikert elérve – megnyerte az utolsó nyolc percet.

Női vízilabda Bajnokok Ligája

Döntő:

CN Sabadell (spanyol) – Assolim CN Mataro (spanyol) 9-8 (1-1, 4-1, 2-2, 2-4)

Bonzmérkőzés:

Orizzonte (olasz) – Dunaújvárosi Főiskola VE 12-8 (5-1, 4-4, 2-0, 1-3)
Gól:
 Palmieri 3, Halligan 2, Gant 2, Marletta 2, Gagliardi, Williams, Leone, ill. Garda 4, Dobi 2, Horváth B., Mahieu 1-1.

(MTI)

Nem bírt a Mataróval, a bronzért játszik a Dunaújváros