Kétszeres BL-győztes kézilabdázót igazol a Ferencváros

Dragana Cvijic kétszeres Bajnokok Ligája-győztes, világbajnoki ezüstérmes szerb beálló nyártól a Ferencváros női kézilabdacsapatát erősíti.

A klub honlapjának csütörtöki beszámolója emlékeztet rá, hogy a német Julia Behnke nyáron visszatér a hazájába, ezért mindenképpen igazolni kellett valakit a posztra.

A 31 éves Dragana Cvijic profi pályafutása során a Crvena zvezda, a Krim Mercator Ljubljana, a Vardar Szkopje és a CSM Bucuresti játékosa volt, a Buducnost Podgorica csapatával 2012-ben és 2015-ben nyert BL-t. A mostani idényt ismét Ljubljanában kezdte, januártól pedig fél éven át a CSZKA Moszkvát erősíti. 

„Nem találtam meg a számításaimat Ljubljanában, ezért döntöttem a váltás mellett

mondta Dragana Cvijics.

„Nagyon tetszett, amit az FTC vezetői vázoltak nekem, így az első döntésem az volt, hogy a következő idénytől csatlakozom a csapathoz, de ebben a félévben is szerettem volna a Bajnokok Ligájában szerepelni, ezért éltem a moszkvai lehetőséggel. Őszintén mondom, hogy mindig szerettem a Fradi ellen játszani, mert a szurkolók fantasztikusak és különlegesen jó az atmoszféra a sportcsarnokban. Ezt szeretem a legjobban. Hasonló a hangulat ahhoz, mint amikor még a Buducsnosztban játszottam, ott is ennyire szenvedélyesek a szurkolók. Imádok ilyen hangulatban pályára lépni, épp ezért mindig izgatottam vártam az FTC elleni meccseket, még úgy is, hogy tudtam, nem nekem szurkolnak majd többen. Amikor felmerült a lehetőség, hogy ide igazoljak, elsőre azt mondtam, te jó ég, vajon kedvelnek majd engem? Hiszen eddig mindig ellenük küzdöttem… De beszéltem az elnökkel és az edzővel, jó benyomásokat szereztem, tudom, hogy a csapat jó, a csarnok szinte mindig tele van, Budapest gyönyörű és még az otthonomhoz is közel leszek, szóval eldöntöttem, hogy jövök. Most pedig már alig várom, hogy elkezdődjön a közös munka. Szeretnék megnyerni mindent a csapattal, de lépésről lépésre kell haladunk – az biztos, hogy különleges lenne a Fradival Budapesten a FINAL4-ban szerepelni.”

Az FTC kézilabda-szakosztályának ügyvezető igazgatója, Görög Zsolt úgy fogalmazott, Cvijic nemzetközi klasszis, aki védekezésben és támadásban is a legmagasabb szinten játszik, egy igazi harcos, nyerő típusú játékos, a szenvedélyes játékstílusa pedig passzol a Ferencváros szellemiségéhez.

Forrás: Fradi.hu/MTI