Kikapott és kiesett az Európa-bajnokságról a magyar U17-es labdarúgó-válogatott

Kikapott
Ír játékosok a férfi labdarúgó U17-es Európa-bajnokság A csoportjának harmadik csoportkörében játszott Magyarország - Írország mérkőzés után a felcsúti Pancho Arénában. Fotó: MTI/Vasvári Tamás

A magyar U17-es labdarúgó-válogatott házigazdaként 4-2-re kikapott Írországtól az Európa-bajnokság csoportkörének utolsó fordulójában, kedden Felcsúton, így nem jutott a negyeddöntőbe.

A magyarok már az ötödik percben hátrányba kerültek, mivel egy szöglet után nem tudtak felszabadítani, ezt kihasználva Mason Melia cselei után Luke Kehir a hálóba lőtt. Gyorsan jött a válasz, mivel a tizedik percben Molnár Csaba szabadrúgását Jake Grante a saját kapujába fejelte. 

A 24. percben megint az ellenfél került előnybe, és ismét egy szöglet után született az írek gólja: Ikechukwu Orazi beívelését a kapu elé berobbanó Mason Melia fejelte a hálóba. Csakhamar tovább nőtt a magyarok hátránya, és a forgatókönyv hasonló volt, mint néhány perccel korábban, ugyanis ezúttal is Orazi beadását értékesítette Melia. 

A második félidőben sem változott a játék képe, az írek hatékonyan védekeztek, a magyarok viszont többször hibáztak. Az egyik figyelmetlenséget kihasználta az ellenfél: a 61. percben Melia passzát Kehir 17 méterről bombázta a hálóba. 

Tíz perccel később Kern Martin talált be egy szögeletet követően, de a hátralévő időben az egyenlítésre nem volt esélye csapatának.

Dárdai Bence. Fotó: Derencsényi István / UEFA

A C csoportból Németország három győzelemmel jutott tovább, az első két mérkőzésen még kispados Dárdai Bence előbb gólpasszt adott Noah Darvich-nek, majd öt perccel később ő maga is bevette a skótok kapuját.

U17-es labdarúgó Európa-bajnokság

3. (utolsó) forduló

A csoport:

Írország – Magyarország 4-2 (3-1) 
Felcsút, v.: Karaoglan (török)
Gól: Kehir (5., 61.), Melia (24., 31.), illetve Grante (öngól, 10.), Kern (71.)
Magyarország: Yaakobishvili – Girsik, Umathum, Kaczvinszki, Hornyák (Burghart, 76.) – Varga Z. (Demkó, 86.), Fenyő (Szabó Sz., 46.), Kern, Németh H. (Somfalvi, 76.) – Molnár Cs. (Vidnyánszky, 76.), Simon B.

Wales – Lengyelország 3-0 (0-0)
Gól:
 G. Biancheri (82.), I. Morgan (89., 91.)

A végeredmény: 1. Lengyelország 6 pont (10-7), 2. Írország 6 (8-7), 3. Magyarország 3 (8-9), 4. Wales 3 (3-6)

C csoport:

Franciaország – Portugália 1-1 (1-1)
Gól:
 T.. Gomis (10.), ill. Nuno Patricio (41.)

Németország – Skócia 3-0 (0-0)
Gól:
 N. Dervish (49.), Dárdai Bence (54.), K. Wätjen (91.)

A végeredmény: 1. Németország 9 pont, 2. Franciaország 4 (5-5), 3. Portugália 4 (3-6), 4. Skócia 0

A negyeddöntőbe az első két-két helyezett jutott.

Forrás: MLSZ / MTI

Háromgólos sikerrel kezdtek a mieink az U17-es Európa-bajnokságon