Krausz és Sárosi is duplázott a tollaslabda ob-n

Posted by

A tokiói ötkarikás szereplésért egyaránt versenyben lévő Krausz Gergely és Sárosi Laura is két számban győzött a tollaslabdázók pécsi országos bajnokságán.

Krausz Gergely (Multi Alarm SE) a férfi egyes vasárnapi fináléjában címvédő klubtársát, Pytel Gergőt múlta felül két szettben 44 perc alatt. Röviddel később aztán ketten együtt diadalmaskodtak a párosok között.

Krausz az MTI-nek leszögezte: örül, hogy a tavalyi év után sikerült visszahódítania címét egyesben, amelyet azt megelőzően sorozatban hatszor nyert meg.

“Elégedett vagyok, kihoztam a maximumot a versenyből. Motivációt jelent, hogy kevés versennyel a hátam mögött tudtam nyerni, mivel nem tudtam pontosan, milyen állapotban vagyok, de örömmel tapasztaltam, hogy a teljesítményem színvonala semmit nem esett vissza.”

A kvalifikációs időszakra előre tekintve azt mondta: hozzászokott már a bizonytalansághoz, amely a versenyek halasztásából, törléséből adódik, ám fejben arra készül, hogy azokon a versenyeken, amiket megrendeznek, jól teljesítsen. Jó kiinduló helyzetnek nevezte, hogy Sárosi Laurával mindketten kijutást érő pozícióban vannak a rangsorban.

Piliszky András és Sárosi Laura

A nőknél Sárosi Laura (Tisza TSE) két játszmában, 36 alatt perc kerekedett Kőrösi Ágnes (Érdi VSE) fölé. A riói olimpikon Sárosi Piliszky Andrással (Tisza TSE) a vegyes párosok között is bajnoki címet ünnepelhetett.

Sárosi felidézte: 2016-ban indult legutóbb az ob-n, és nagyon jó érzés volt újra pályára lépnie.

“Azt gondoltam, hogy a 19. vagy 20. bajnoki cím már nem fog nagy jelentőséggel bírni, mégis ugyanolyan jó érzés ez a két siker, mint az első volt.”

Az olimpiai kvalifikáció kapcsán kifejtette: bár nem tudják, milyen versenyek lesznek megtartva a koronavírus árnyékában, ám ők úgy kalkulálnak, hogy március első hétvégéjétől két hónapon át folyamatosan kvalifikációs versenyek lesznek. Hangsúlyozta: a versenyek nélkül eltelt hónapokban nehéz a motivációt fenntartani, így a mostani dupla neki, csapatának és edzőinek is nagy löketet ad.

A két finálét vesztő Kőrösi a női duók küzdelmeiben vigasztalódhatott, ahol első kiemeltként Gonda Daniella (Multi Alarm SE) oldalán három játszmában védte meg elsőségét.

(MTI)