Kuczora Csenge úgy érzi, most „klappolt minden”

Kuczora
Kuczora Csenge. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Kuczora Csenge jó és gólerős játékot mutatott a magyar női kézilabda-válogatott múltheti Eurokupa mérkőzésein.

A szezon végén távozó váci irányító-átlövő az M4 Sport Kézilabda Magazinjában jó formájáról és az olimpiai selejtezőről is mesélt, valamint azt is elmondta, miért esett a német Thüringerre a választása.

„Egy nagyon jó sorozatból jövök, nagyon sok meccsünk volt a Váccal az Európa-ligában. Szerintem ez is hozzájárult ahhoz, hogy ilyen teljesítményt tudtam nyújtani. Nem tudom, minek köszönhető mindez, de sokkal nagyobb vállalkozó kedvem volt” – foglalta össze a magyar női kézilabda-válogatott legutóbbi két Eurokupa mérkőzésen látott teljesítményét Kuczora Csenge.

hirdetés

Az irányító-átlövő a világbajnokságon 38 százalékos hatékonysággal teljesített, összesen 11 gólt szerzett. Azonban a múltheti első Svájc elleni összecsapáson, szerdán 10 gólt szerzett 13 kísérletből, a másodikon 9 lövésből 7 gólt lőtt vasárnap. A két Eurokupa-mérkőzésen 77 százalékkal lőtt-

Kuczora reméli, hogy jó formában marad, és személyében megoldódik a válogatott balátlövői posztja: 

„Ilyen szinten még nem tudok 60 percet játszani. Kell egy csere mellém akár irányító, akár balátlövő. Ezt remélem sikerül megtalálni.”

A váci átlövő örül Kácsor Gréta és Háfra Noémi visszatérésének is. Mindkét játékossal jó kapcsolatot ápol és elmondta, a gümlingeni összecsapáson Svájc ellen Háfra sok jótanáccsal látta el az első félidőben.

„A vb alatt nagyon rosszul kezdtük a második félidőket. Ezen változtatni kellett. A második félidő elején sokkal jobban felpörgettük magunkat egy kis létrázással, futásokkal, ami jól sikerült. Így szerintem ezt folytatni fogjuk” – mondta Kuczora. 

Hozzátette, sokat készültek „apróbb dolgokra”, mint például a jobbszélsővel való visszafutás.

Golovin Vlagyimir csapata április 11-én, 12-én és 14-én lép majd pályára Debrecenben, Kamerun, Svédország, és Japán ellen az olimpiáért.

„Minden ellenfélről beszéltünk már, akik szembejönnek velünk az olimpiai selejtezőn. Minden válogatott szóba került már olyan sorrendben, ahogy játszani fogunk ellenük” – ecsetelte Kuczora. ”Mindenki nagyon hajt a keretbe kerülésért, mindenki ott szeretne lenni az olimpiai selejtezőn, de a verseny nagy.”

Kuczora nyártól Németországba szerződik, és a Thüringer HC-hoz igazol, ahol mindkét poszton számítanak rá, irányítóban és átlövőben is. Mindenképpen külföldön szerette volna folytatni a pályafutását, céljáról pedig menedzserét is tájékoztatta.

„A Thüringer hívta a menedzserem, hogy engem szeretnének, ezért esett rájuk a választásom”– mondta klubváltásával kapcsolatban.

Az irányító-átlövő szerint jó irány, hogy egyre több magyar játékos igazol külföldre, azt pedig „majd az idő eldönti, jó döntés volt-e”.

Az M4 Sport és az m4sport.hu a magyar válogatott valamennyi selejtezős mérkőzését élőben közvetíti

Forrás: M4 Sport

Idegenben is legyőzte Svájcot a női kézilabda-válogatott

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük