Marozsán Fábián újabb csúcsokra tör

Marozsán Fábián
Marozsán Fábián. Fotó: TotalTenisz.hu

Óriási érdeklődés kísérte szerdán délben Marozsán Fábián sajtótájékoztatóját rendkívül sikeres tengerentúli túráját követően.

A most már top40-es, 24 éves teniszező az újságírók előtt elismerte, nem volt túl sok ideje a győzelmeken gondolkozni, a meccsek szorosan követték egymást, most pedig már az előtte álló feladatokra koncentrál.

Marozsán Fábián egy év alatt 98 helyet javított világranglistás helyezésén

A 14. héten tavaly a 136., idén pedig a 38. helyen jegyzik. Micsoda különbség, és hány nagy megnyert mérkőzés van a két dátum között. Carlos Alcarazé volt az első nagy skalp, őt követte többek között Richard Gasquet, Alex de Minaur, Dusan Lajovic, Casper Ruud, idén pedig Nicolas Jarry, Holger Rune, Alexei Popyrin. Csak hogy a legjobbakat említsük.

hirdetés

A Hajdúszoboszlói SE teniszezője fantasztikus két héten van túl, két tengerentúli 1000-es ATP-tornán is nagyszerűen menetelt. Indian Wels-ben Carlos Alcaraz állította meg a nyolcad, Miamiban pedig Alexander Zverev a negyeddöntőben. Utóbbi viadalon két top tízest is legyőzött. Ez előtte hasonlóan rangos viadalon még egyetlen magyar teniszezőnek sem sikerült.

Marozsán Fábián a múlt hét végén érkezett haza az Egyesült Államokból, és máris a hazai sajtó rendelkezésére állt. A Búsuló Juhász étteremben találkozott az újságírókkal, ott, ahol Alcaraz tavalyi legyőzését követően első sajtótájékoztatóját tartotta. Most is edzője, Balázs György, valamint menedzsere, Somogyi Zsolt ült az oldalán.

„A túra Indian Wells-ben indult, minden szerencsésen alakult, a megérkezés, az edzések, a sorsolás, az utóbbi kínálta lehetőséget ki is használtam” – beszélt sikereiről Marozsán Fábián.

„Én már az ottani szereplésemet is nagy sikernek könyveltem el. Különösen büszke voltam a Jarry elleni találkozóra, hiszen hátrányból tudtam fordítani. Seyboth ellen pedig minden összejött. Alcaraz ellen a centerpályán játszhattam, ezúttal nem salakon, mint tavaly, és a spanyol is alaposan felkészült belőlem. Nagyon rosszul érezte magát Róma után, mindenképpen vissza akart nekem vágni. Ez sikerült is neki, de nem sokat bánkódtam miatta, a hibákból pedig igyekszünk tanulni. Miami előtt volt néhány napom a jó ritmusos edzésekre, valamint az erőnlétem javítására. Azt hiszem ez volt a kulcsa annak, hogy a második tornán még jobb eredményt értem el.”

A Rune elleni igen gyors találkozót követően nem volt ideje a siker ünneplésére, hiszen a Popyrin elleni második találkozóra készült, amely mentálisan és fizikálisan egyaránt sokat kivett belőle. Ezt követte a De Minaur elleni éjszakai meccs, amelyre nagyon sokat kellett várnia. S bár a semmire elveszített második játszma jelentette hullámvölgyből maga sem tudja, hogyan kapaszkodott ki, az új labdákkal végül ez sikerült, és a harmadik már simán hozta.

„Óriási dolognak tartom, hogy De Minaurt kétszer is le tudtam győzni. Bevallom, néha nehéz felfogni, hogy ennyi minden történt velem az elmúlt egy évben, de igyekszem. Maradéktalanul sikerült megvalósítanom a tervemet a legjobb ötvenbe kerülést, sőt már a negyvenen belül vagyok. Most már a harminc a cél, és kiemeltnek lenni egy Grand Slam-tornán. Mindezek eléréséhez azonban az eddigieknél is minőségibb munkára van szükség. Monte Carlón is azért gondolkodtunk sokat, mert számomra fontos, hogy jól felkészüljek az előttem álló salak pályás feladatokra. Elsősorban fizikálisan, nem szeretném, ha ezen a téren bármi probléma lenne.”

Marozsán Fábián örömmel nyilatkozott a TotalTenisz.hu-nak is

„Nagyon hosszú és nehéz esztendő volt, számtalan új élménnyel, nagy skalpokat gyűjtöttem, lett egy csapatom, nagy tornákon játszhattam, sokat léptem előre. Nagyon hálás vagyok mindezért. Úgy gondolom, mentálisan fejlődtem a legtöbbet, valamint fizikálisan. Utóbbinak különösen örülök, mert mindig egy kényes pont a számomra. A legmagasabb szinthez azonban ez a két dolog elengedhetetlen. Óriási élmény volt az olimpiai bajnok Zverev ellen centerpályán játszani, ám ahhoz, hogy eljussak az ő szintjére, még keményebben kell dolgoznom. Nagy dolognak tartanám a saját karrieremben, ha valóban képviselhetném Magyarországot, valamint a magyar teniszt az ötkarikás játékokon Párizsban. Ott is nagyon szeretnék jól teljesíteni.”

Forrás: TotalTenisz.hu

Zverev két játszmában nyert Marozsán ellen

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük