Mészáros Eszter két aranyérmet szerzett Jakartában

Mészáros Eszter
Mészáros Eszter

A szombati egyéni versenyben aratott diadala után Mészáros Eszter hétfőn Péni Istvánnal közösen a légpuska vegyescsapat számában is aranyérmet nyert a jakartai sportlövő világkupaversenyen.

Mészáros Eszter az év első vk-viadalán az alapversenyt 632 körös teljesítménnyel megnyerte, a nyolcas döntőben aztán 260,8 körrel a lengyel Aneta Stankiewicz-csel holtversenyben zárt az élen. Ők ketten 16 pontig tartó aranymérkőzésen döntötték el az első helyet: a szenzációsan versenyző Mészáros 16-10-re bizonyult jobbnak.  

„Az alapversenynek nagyon örültem, úgy érzem, elég jól megdolgoztam az eredményért, és ezek után nagy reményekkel indultam a döntőben”

– idézte a szövetség közleménye Mészárost, aki elárulta, hogy a finálé eleje kissé „döcögősen ment” neki, de úgy érezte, hogy „benne van a jó eredmény”. 

„Amikor rosszul kezdek egy döntőt, sokszor könnyebb feljönni, mert úgy érzem, nincs más irány, csak előre, és ez most is így történt. Nagyon örülök, hogy jól indítottam ezt az évet, és hogy megszereztem a második egyéni világkupa-aranyamat.”

A férfiaknál az alapversenyből Péni István a negyedik (628,3 kör), Pekler Zalán (627,9) az ötödik helyen jutott a döntőbe, végül Péni 207,6 körrel ötödik, Pekler 155-tel hetedik lett. Győzött a japán Naoja Okada, aki az aranycsatában 16-14-re bizonyult jobbnak a kazah Konsztantyin Malinovszkijnál.

Hirdetések
Jakarta
Péni István és Mészáros Eszter

Vasárnap Mészáros és Péni duója – elsősorban utóbbi remeklésével – a rangsoroló szakaszt 628,6 körrel az osztrák Jasmin Kitzbichler, Martin Strempfl kettőssel holtversenyben az élen zárta, így a két duó csapahatott össze az aranyért.

A tizedre azonos rangsoroló eredmény nagy csatát ígért, de a magyar páros ellenállhatatlanul szerepelt a végjátékban és ritkán látható különbséggel, 16-0-ra győzött.

„Rendkívül jól ment ma a lövészet és Eszter kiváló csapattárs. Az, hogy a döntőben 16-0-ra sikerült nyerni, igazán emlékezetessé teszi számomra ezt az aranyérmet” – idézte a szövetség Péni Istvánt. – „Az egyéni versenyben negyedikként kerültem döntőbe, és végül az ötödik helyen végeztem. Új tapasztalat volt egy ilyen hosszú utazás után szinte azonnal lőni, mivel csak a verseny előtti este érkeztem meg Indonéziába. Küzdelmes volt és kicsivel maradtam csak el az éremtől, de a mostani aranyérem kárpótolt.”

A szám másik magyar egysége, Bajos Gitta és Pekler Zalán duója az első szakaszt a hatodik helyen zárta, így az egyik bronzmeccsen szerepelhetett, melyet 16-10-re elveszített a lengyel Aneta Stankiewicz, Maciej Kowalewicz kettős ellen. Bajosék így a hatodikok lettek.

Hirdetések

(MTI)

Hirdetések