Piros és Jani is továbbjutott a Roland Garros selejtezőjében

Piros

Piros Zsombor után Jani Réka is bejutott a selejtező második fordulójába a francia nyílt teniszbajnokságon.

Piros Zsombor, a világranglista 189-edikje első Roland Garros-kvalifikációjában a harmadik kiemelt Sam Querreyt kapta ellenfélül, aki 34 évesen jelenleg csak 107. az ATP-rangsorban, de 2018-ban a 11. helyen állt, tíz tornát nyert meg, és elődöntős volt a 2017-es wimbledoni bajnokságon.

A 22 éves magyar első találkozójukon bátran irányítva rögtön elvette a 198 centis kaliforniai szerváját, majd 5:2-nél ismét, így 31 perc elteltével szettelőnybe került. 

A folytatásban az Ausztál Open 2017-es junior bajnoka 1:1-nél brékelt, miközben az amerikai sokat csúszkált a számára nem túl kedves salakon, és rendre rosszul jött ki a hosszabb labdamenetekből. Érdekes, hogy Piros ekkor hét ásznál tartott, míg riválisa meglepetésre csak egyet ütött.

Hirdetések

A sokadik elrontott Querrey-tenyeres már dupla bréket jelentett a budapesti teniszező számára, így közel került a továbbjutás, a Garros ezen szakaszában ugyanis még csak két nyert szettre mennek a mérkőzések.

Piros egy kiváló fonák röptével végül lezárta a meccset, amely mindössze 58 percig tartott.

“Másodjára tudtam meccset nyerni Grand Slamen, ami hatalmas érzés” – mondta a magyar játékos. “Tökéletesen sikerült kiviteleznem a taktikát, és Querreynek nem működött annyira a szervája, mint szokott, kicsit esett az eső, így könnyebb volt ritörnöznöm” – tette hozzá.

A főtáblához három győzelemre van szükség.

Hirdetések

Piros következő ellenfele a szerb Nikola Milojevic (162.) vagy a fehérorosz Jegor Geraszimov (146.) lesz

Jani Réka 20. kiemelt magyar hétfőn a hazai közönség előtt szabadkártyával szereplő Audrey Albie ellen kezdett, aki a 438. helyen áll a világranglistán. Az ellenfél bő negyedóra alatt 4:2-re elhúzott, ám a 129. helyezett Jani sorozatban négy gémmel fordított, és 36 perc elteltével megnyerte az első játszmát.

A folytatásban a 30 éves Jani Réka semmi-negyvenről hozta az adogatását, majd következő gémben az ötödik bréklabdáját kihasználva 4:1-re meglépett. Egy-egy brék után, 5:2-nél a tenyeres oldalon alig rontó siófoki teniszező könnyedén kiszerválta a meccset, amely 70 percig tartott.

“Piros Zsomborral egyszerre, egymás mellett játszottunk, és az első két labdamenetnél azt hittem, az ő ellenfele az én pályámon van, mert egymás után két ásszal kezdett. Nagyon meglepődtem, de örülök, hogy sikeresen túl vagyunk az első mérkőzésen, remélem, csütörtökön hasonlóan folytatjuk” 

– fogalmazott sikere után Jani, utalva az ugyancsak selejtezős Piros Sam Querrey-vel szembeni bravúrgyőzelmére is.

Jani negyedszer szerepel a Roland Garros selejtezőjében, és az első győzelmét aratta a párizsi salakon. Következő ellenfele az olasz Federica Di Sarra (213.) vagy az ausztrál Jaimee Fourlis (236.) lesz.

A Roland Garros vasárnap rajtoló főtábláján öt magyar indulhat alanyi jogon: Fucsovics Márton, Balázs Attila, Bondár Anna, Udvardy Panna és Gálfi Dalma.

Forrás: MTI

Bondár Anna újabb karriercsúccsal a 68., Fucsovics Márton öt helyet javított

Hirdetések