Roland Garros: Fucsovics sem bírt Ciliccsel

Cilic
Marin Cilic Balázs Attila után Fucsovics Mártont is búcsúztatta

Fucsovics Márton a második fordulóban búcsúzott a francia nyílt teniszbajnokság férfi egyéni versenyétől, miután négy játszmában kikapott Marin Cilictől. Gálfi Dalma, oldalán Anna Kalinszkajával bejutott a második fordulóba a női páros versenyében.

A világranglistán a magyarok közül legmagasabban rangsorolt Fucsovics (57.) és az ATP-rangsorban 23. horvát ellenfele ezt megelőzően kétszer találkozott, 2017-ben Bázelben három, 2018-ban Indian Wellsben két játszmában nyert Cilic, akinek azonban a salak a legkevésbé kedvelt borítása.

A US Open 2014-es bajnoka az első fordulóban tükörsimán legyőzte Balázs Attilát, míg Fucsovics a selejtezőből főtáblára jutott Geoffrey Blancaneaux felett diadalmaskodott ugyancsak három szettben.

hirdetés

A csütörtöki összecsapáson jól kezdett a nyíregyházi teniszező, már 1:1-nél volt négy bréklabdája, ezeket azonban nem tudta kihasználni. Saját adogatásainál magabiztos volt a magyar Davis Kupa-válogatott alapembere, aki 3:3-nál elvette ellenfele szerváját, majd 54 perc elteltével bréklabdát hárítva került szettelőnybe.

A második játszmára elsősorban második adogatásai javultak fel Cilicnek, aki hibái számának csökkentése mellett egyre több nyerőt ütött, majd saját szempontjából a legjobbkor, 5:4-es vezetésénél tudta brékelni Fucsovicsot.

A harmadik szett a horvát játékos újabb brékjével indult, magyar ellenfele 1:4-nél három fogadóelőnyt tudott hárítani, de a következő gémben a maga lehetőségét nem használta ki, így a játék képét továbbra is irányító Cilic fordított.

A negyedik felvonásra Fucsovics játéka teljesen szétesett, a 4:0-ra elhúzó Cilic “szórta” a nyerőket, adogatóként és fogadóként sem követett el szinte semmilyen hibát, miközben nyíregyházi riválisa rengeteget rontott. A magyar teniszező ugyan 5:3-ra még szépített, a precízebben játszó Cilic azonban 2 óra 54 perc után így is a továbbjutást ünnepelhette.

Fucsovics vereségével minden magyar játékos búcsúzott az egyéni küzdelmektől.

Gálfiék továbbjutottak párosban

Gálfi
Gálfi Dalma és Anna Kalinszkaja

Gálfi Dalma, oldalán Anna Kalinszkajával bejutott a második fordulóba a francia nyílt teniszbajnokság női páros versenyében.

A magyar-orosz kettős az Anna-Lena Friedsam, Tatjana Maria német duót búcsúztatta csütörtökön két játszmában, 1 óra 9 perc alatt.

A 32 között akár két magyar is találkozhat egymással, Gálfiék ugyanis a második fordulóban a Bondár Anna, Greet Minnen (belga)-Alizé Cornet, Diane Parry (francia) párharc győztesével találkoznak. Utóbbi meccsre várhatóan pénteken kerül sor.

Gálfi Dalma az M1 aktuális csatornának elmondta: évek óta nem játszott párost Anna Kalinszkajával, akivel amúgy csak a rajt előtti utolsó pillanatokban találtak egymásra, hiszen eredetileg másik társsal terveztek indulni. A magyar teniszező hozzátette: mostanában ritkán játszott párost, ami az első szettben meg is látszott.

“Meg kellett szoknunk a közeget, örülök, hogy a végére picit azért már érződött rajtunk, hogy összecsiszolódtunk. A következő meccsünkön talán már sokkal lazábban tudjuk kezelni az egészet” – nyilatkozta.

Gálfi szerint leginkább “a győzelem pillanatát” viszi magával a folytatásra, hiszen Grand Slam-tornán az egyéniben elszenvedett két vereség után – tavaly a US Openen, míg vasárnap a most zajló Roland Garroson búcsúzott a nyitókörben – először nyert főtáblán.

A folytatást illetően elmondta, Bondár Anna ott volt a meccsükön, miként ő is majd a helyszínen szurkol honfitársának, akivel a következő körben ellenfélként találkozhatna.

“Nagyon jó lenne, ha ők is nyernének, mert akkor biztosan lesz magyar a harmadik fordulóban” – mondta.

Roland Garros

Férfi egyes, 2. forduló (a 32 közé jutásért):

Marin Cilic (horvát, 20.)-Fucsovics Márton 4:6, 6:4, 6:2, 6:3

Női páros, 1. forduló (a 32 közé jutásért): 

Gálfi Dalma, Anna Kalinszkaja (magyar, orosz) – Anna-Lena Friedsam, Tatjana Maria (német) 6:4, 6:3
Doj Miszaki, Ajla Tomljanovic (japán, ausztrál)-Udvardy Panna, Vivian Heisen (magyar, német) 6:4, 4:6, 6:0

(MTI)

Fucsovics Márton következő ellenfele a horvát Marin Cilic lesz