Roland Garros: Piros Zsombor a főtábla küszöbén

Piros Zsombor
Piros Zsombor. Fotó: Clément Mahoudeau/FFT

Piros Zsombor a selejtezőben aratott második győzelmével már a főtábla küszöbén áll a francia nyílt teniszbajnokságon.

A világranglista 189-edikje bravúrral kezdte első Roland Garros-kvalifikációját hétfőn, amikor 6:2, 6:2-re verte a 2017-es wimbledoni elődöntős amerikai Sam Querreyt. A szerdai folytatásban a fehérorosz Jegor Geraszimov (146.) várt rá, akitől kikapott korábbi egyetlen meccsükön, egy 2019-es kazahsztáni challenger tornán.

Második találkozójukon a 22 éves magyar magabiztosan hozta az adogatásait, 2:2-nél pedig elvette a 65. helyen is megfordult Geraszimovét, majd ellenfelének egyetlen bréklabdát sem engedélyezve kiszerválta a szettet.

A 29 éves rivális a folytatásban sem jutott el bréklabdáig, és 4:4-nél ismét elbukta az adogatását, majd az Australian Open 2017-es junior bajnoka – aki ugyanabban az évben párosban diadalmaskodott Párizsban – könnyedén lezárta a meccset. Az összecsapás mindössze 1 óra 20 percig tartott.

Hirdetések

Piros: “Ez már picit futósabb volt, mint a tegnapelőtti”

“Ellenfelem hátulról is sokszor hiba nélkül játszott, de fegyelmezetten ritörnöztem, és szettenként egy bréklabdát – amennyit kellett – meg tudtam csinálni. A szerváim nem működtek annyira jól, mint az első fordulóban, de jobbak voltak, mint általában. Most már csak annyi a dolgom, hogy levezessek, és készüljek a kvali döntős mérkőzésemre, amely valószínűleg pénteken lesz” 

– tette hozzá Piros, aki a főtáblára jutásért a brazil Felipe Meligeni Alvessel (190.) vagy a portugál Nuno Borgessel (126.) száll szembe.

A Roland Garros vasárnap rajtoló főtábláján öt magyar indulhat alanyi jogon: Fucsovics Márton, Balázs Attila, Bondár Anna, Udvardy Panna és Gálfi Dalma. 

Roland Garros, selejtező, 2. forduló: 
   
Piros Zsombor-Jegor Geraszimov (fehérorosz) 6:4, 6:4

(MTI)

Hirdetések
Hirdetések