Simone Rossi az OSC Újbudában

Simone Rossi
Új játékosként csatlakozik az OSC keretéhez a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának, Marco Rossinak a fia, Simone Rossi.

Szinte új csapattal indul a férfi vízilabda ob I következő idényében az ezüstérmes Genesys OSC Újbuda, melynek elsődleges céljaként a négy közé jutást fogalmazta meg Cseh Sándor szakmai vezető.

Távozik a csapattól a Marseille-hez szerződő Angyal Dániel és Manhercz Krisztián mellett Bundschuh Erik, Burián Gergő, Csacsovszky Erik, Dala Döme, Lévai Márton és Szűcs Dániel is. 

Új játékosként csatlakozik a kerethez Baksa Benedek, a holland Lars ten Broek, Gaszt Roland, Grieszbacher Márk, Szalai Péter és a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának, Marco Rossinak a fia, Simone Rossi.

A Bresciánál nevelkedő, a Posillipóban, az Aquachiaránál és 2019 óta az Ortigliánál szereplő harmincéves játékos az M1 aktuális csatornának nyilatkozva elmonda, március végén kereste őt meg az OSC, és a döntésében az is meghatározó volt, hogy közelebb lesz majd a tíz éve Magyarországon tevékenykedő édesapjához, akivel a jövőben együtt szeretne dolgozni a labdarúgásban.

„Nem akartam abbahagyni a vízilabdát, ezért nagyon örültem, hogy egy külföldi klub hív, mert ez azt jelenti, hogy jól dolgozom”

tette hozzá.

Mint mondta, tisztában van azzal, hogy a magyar bajnokság az egyik legerősebb a világon, sok a jó, technikailag és fizikálisan erős játékos. Úgy vélekedett, hogy ez a váltás előrelépés a pályafutásában, és reményét fejezte ki, hogy az átalakuló OSC-vel sikerül majd győzniük valamelyik sorozatban.

A labdarúgással kapcsolatos terveiről azt mondta, amikor fiatal volt, édesapja eltanácsolta ettől a sportágtól, mert szerinte nem neki való.

„De ettől még szeretem a focit” – hangoztatta, majd úgy fogalmazott, hogy érti is, és az édesapjával szeretne a jövőben dolgozni, az UEFA B képesítést már öt éve megszerezte, és van mérkőzéselemző bizonyítványa is.

Az olasz vízilabda-válogatottságot illetően elárulta, hogy Sandro Campagna tavaly meghívta a keretébe, játszott a világligában, készült az idei világkupára, de a nyár végén már nem kapott újabb meghívót.

„Bízom benne, lesz még rá alkalom, hogy olasz válogatott legyek, ez is egy cél, egy álom”

mondta.

Simone Rossi a június 20-i magyar-litván Eb-selejtezőre jön legközelebb Magyarországra, majd június végén költözik Budapestre.

(MTI)

Berlini győzelme ellenére kiesett az OSC Újbuda