Szétlövéssel győzött a női hokiválogatott Japán ellen felkészülési mérkőzésen

szétlövéssel

A szerdán kezdődő női jégkorong-világbajnokságra hangoló válogatottak torontói felkészülési mérkőzésen a magyar csapat szétlövéssel 4-3-ra győzött a japán együttes ellen Torontóban.

A helyi idő szerint péntek este rendezett összecsapáson a japánok szereztek vezetést, ám Metzler Regina hamar válaszolt. A 12. percben a hátvéd Knee Sarah révén már a magyaroknál volt az előny, de fél perc múlva a rivális is betalált. 

A mérkőzés derekán Garát-Gasparics Fanni emberelőnyben volt eredményes, az ázsiaiak csak az utolsó előtti percben tudtak egyenlíteni. A szétlövésben a tizedik kör döntött, és Jókai-Szilágyi Kinga ütötte a győztes rávezetést. 

Magyarország-Japán 4-3 (2-2, 1-0, 0-1, 0-0), szétlövéssel
A magyar gólszerzők:
 Metzler (6.), Knee (12.), Garát-Gasparics (32.)

A magyar válogatott közép-európai idő szerint hétfőn hajnalban Németországgal játszik még egy felkészülési találkozót Torontóban. A vb hivatalosan szerdán rajtol, a magyarok egy nappal később kezdik meg szereplésüket a franciák ellen a Toronto melletti Brampton CAA Arénájában. 

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy Pat Cortina szövetségi kapitány ott lehet-e a tornán, mert német klubcsapatával még érdekelt a férfi harmadosztály rájátszásában. Ha a Riessersee még egy kört sikerrel vesz, akkor Delaney Collins másodedző irányítja majd a magyar együttest.

A története harmadik A csoportos világbajnokságán résztvevő válogatott célja, hogy a nyolc közé kerüljön, az utolsó két helyezett ugyanis kiesik a divízió I/A osztályba.

A magyar válogatott vb-programja (közép-európai idő szerint)

Április 7., 1.00: Magyarország-Franciaország
Április 8., 17.00: Magyarország-Svédország
Április 10., 17.00: Magyarország-Finnország
Április 11., 17.00: Magyarország-Németország

Forrás: MJSZ / MTI