Szoboszlai Dominik: 50-50% az esélye annak, hogy marad-e a lipcsei csapatban

Szoboszlai

Hangos szóból nem volt hiány a félidőben a lipcsei csapat öltözőjében, ám a Bayern München – RB Leipzig csúcsrangadóján végül egygólos hátrányból fordított a vendégcsapat és 3-1-re megnyerték a bajnoki cím sorsát is befolyásoló csatát. 

Szoboszlai Dominiknak sorsdöntő szerep jutott a pályán, a Lipcse középcsatára gólra váltott tizenegyeséről és jövőbeni terveiről exkluzív interjút adott a meccs után az ARENA4 stábjának.

„Hihetetlen meccs volt! Az első félidő után nem volt egyszerű dolgunk, de nem adtuk fel és 0-1-nél úgy mentünk fel a pályára, hogy a legjobbat hozzuk ki magunkból, és fordítunk” – nyilatkozta Szoboszlai a meccs után. A Lipcse középcsatára azt is elárulta, elhangzott pár hangos szó a szünetben az öltözőben, meg kellett emberelniük magukat a győzelemért.

A Bayern München – RB Leipzig mérkőzés nagy meglepetésre a lipcseiek győzelmével zárult, és ebben a magyar középcsatárnak fontos szerepe volt, büntetőből ő szerezte a Bayern sorsát megpecsételő, harmadik találatot. 

„Megfogtam, eldöntöttem, hova rúgom és sikerült” – mondta el az idei szezonban már kilencedik góljánál tartó Szoboszlai az ARENA4 stábjának.

A tét hatalmas volt mindkét csapat számára: míg a müncheniek a bajnoki címért hajtottak, addig a vendégek a Bajnokok Ligája szereplésért. Az RB Leipzig 0-1-ről 3-1-re fordított, ezzel megszerezte első bajnoki győzelmét a bajor fővárosban, és bebiztosította helyét a BL-ben.

Szoboszlai Dominik a jövőbeni terveiről csak ennyit mondott

„Először jöhet Berlin és a kupadöntő, aztán a nyaralás, aztán majd meglátjuk”

Monoki Lehel és Sebők Vilmos az Allianz Arena pályájának széléről szállították a híreket az ARENA4 nézőinek. A mérkőzés előtt kamerájuk elé állt Szoboszlai Dominik édesapja Szoboszlai Zsolt is, aki fia átigazolásáról úgyszintén sejtelmesen fogalmazott. Mint mondta, 50-50% az esélye annak, hogy Dominik marad-e a lipcsei csapatban, vagy nem.

Bundesliga

33. forduló:

Bayern München – RB Leipzig 1-3 (1-0)
Gól:
 S. Gnabry (25.), ill. K. Laimer (64.), C. Nkunku (76., 11-es), Szoboszlai (86., 11-es)

Augsburg – Borussia Dortmund 0-3 (0-0)
Gól:
 S. Haller (58., 84.), J. Brandt (90.)

Forrás: Aréna4