Tóth Krisztián ezüstérmes Almadában

Almada
Tóth Krisztián és Ivajlo Ivanov. Fotó: IJF

Tóth Krisztián ezüst-, a szintén 90 kilogrammos Gőz Roland és a 100 kilós Vég Zsombor pedig bronzérmet nyert vasárnap a portugáliai Almadában rendezett cselgáncs Grand Prix-n, így a magyarok összesítésben négy éremmel zártak.

Az olimpiai kvalifikációs viadalon a nemzetközi szövetség tájékoztatása szerint az olimpiai harmadik Tóth Krisztián dél-koreai, brazil és tadzsik ellenfelet verve jutott a négy közé, ahol intésekkel bizonyult jobbnak a kazah Dider Hamzánál. A fináléban az MTK versenyzője a bolgár Ivajlo Ivanovval szállt szembe, akinek a leszorításából még sikerült kibújnia, de az ellenfél másfél perc elteltével egy térdelő helyzetből indított válldobásra ippont kapott, és nyert.

Súlycsoport- és klubtársa, a junior vb-második Gőz Roland georgiai, holland és japán riválison keresztül jutott a negyeddöntőbe, ahol ipponnal alulmaradt Ivanovval szemben. A vigaszágon a 23 éves magyar előbb hosszabbítás után legyűrte a belga Karel Foubert-t, majd a bronzcsatában egy támasztott válldobásra kapott vazaarival verte meg a Tóth által is legyőzött Hamzát.

hirdetés

A 100 kilósoknál a tavalyi, budapesti Grand Slamen harmadik Vég Zsombor brazil, osztrák és szerb ellenfelet búcsúztatott, majd az elődöntőben hosszabbítás után kikapott a japán Dota Arajtól. A bronzmérkőzésen az ukrán Anton Szavickij várt a ceglédi sportolóra, aki a meccs derekán kiemelte és földhöz vágta riválisát – erre vazaarit kapott -, majd rögtön fojtást kezdeményezett, amit az ukrán azonnal lekopogott.

Ugyanebben a kategóriában a kétszeres olimpikon Cirjenics Miklós hetedik lett.

Szombaton a 70 kilós Gercsák Szabina harmadik lett a 100 ezer euró (41 millió forint) összdíjazású évnyitó World Tour-viadalon, amelyen 81 ország 555 versenyzője indult.

(MTI)

Gercsák Szabina bronzérmes Portugáliában