Toyotával Tokióba!

Posted by

Jövő pénteken kezdődik a 32. újkori nyári olimpia, amelyre összesen 169 plusz 7 fő tartalék, azaz 176 magyar sportoló vesz majd részt.

Az olimpiai és paralimpiai játékok világszintű mobilitási partnere, egyben a Magyar Olimpiai Bizottság platina fokozatú támogatója, a Toyota nem kevesebb, mint 34 magyar atléta felkészülését támogatta környezetbarát öntöltő hibrid elektromos autó használatával, akik közül 26-an szereztek olimpiai kvótát.

A világ legzöldebb és leginnovatívabb autógyártójaként ismert és a társadalmi felelősségvállalás számos területén aktív Toyota 2016-ban nyolc évre szóló együttműködési megállapodást kötött a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal (NOB) és a Nemzetközi Paralimpiai Bizottsággal (NPB), 2017-ben pedig a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) platina fokozatú támogatója lett.

Felkészülésüket segítendő 34 magyar olimpiai kerettag sportoló kapott használatra egy-egy környezetbarát hibrid elektromos Toyota C-HR-t a 2020-as Tokiói Olimpia végéig. Az autók a Magyar Olimpiai Csapat szurkolói márkája, a Magyarock arculatának megfelelő szignalizációt kaptak, így az elmúlt hónapokban büszkén hirdették a tokiói megmérettetésre készülő tehetséges magyar olimpikonok összetartozását.

Fotók: Trollverda

Varga Zsombor, a Toyota magyarországi kommunikációs vezetője:

„Hatalmas öröm és büszkeség számunkra, hogy az általunk támogatott 34 hazai sportolóból nem kevesebb, mint 26 magyar olimpikon képviselheti hazánkat és küzdhet álmai megvalósításáért a hamarosan kezdődő olimpiai játékokon, Tokióban, Japánban, a Toyota hazájában. Olimpikonjaink ember feletti teljesítménye milliók számára szolgál inspirációul, hogy saját korlátaikat legyőzve tegyenek meg mindent álmaik eléréséért, függetlenül attól, milyen körülmények között élnek és készülnek fel. Éppen ezért megtiszteltetés, hogy a NOB világszintű mobilitási partnereként, és a MOB platina fokozatú támogatójaként hozzájárulhattunk ezeknek a fantasztikus magyar atlétáknak a felkészüléséhez, és bízunk benne, hogy lehetőségük lesz mindannyiunk számára emlékezetes, feledhetetlen pillanatokkal szolgálni az ötkarikás játékokon. Ezúton kívánunk nekik kitartást, lelki erőt és sok sikert életük eme különlegesen fontos megmérettetéséhez, hogy önmaguk legjobb formáját adva mindent megtehessenek azért, hogy a magyar olimpiai csapat minél több fényesen csillogó éremmel térhessen haza. Hajrá Magyarock!”

Az olimpiai helyszínek közötti közlekedést 100 vadonatúj, melléktermékként tiszta vizet kibocsátó abszolút zöld hidrogén üzemanyagcellás busszal támogatja a világ legzöldebb autógyártójaként ismert és egyben a világ legnagyobb autógyártójának számító Toyota. Az olimpiai faluban akkumulátoros elektromos önvezető Toyota járművekkel közlekedhetnek majd az olimpikonok, míg a logisztikai feladatok ellátásában Toyota robotok segédeznek majd.

A Toyota által támogatott sportolók közül 26 olimpikon szerzett kvótát

Bicsák Bence – Triatlon
Bodonyi Dóra – Kajak-Kenu, K2 és K4 500 m
Cirjenics Miklós – Judo, 100 kg
Csernoviczki Éva – Judo, 48 kg
Csipes Tamara – Kajak-Kenu, K1, K2, K4 500 m
Fazekas Mária – Asztali tenisz, csapat
Gyurátz Réka – Atlétika, Kalapácsvetés
Halász Bence – Atlétika, Kalapácsvetés
Kapás Boglárka – Úszás, 200 m pillangó
Kasza Róbert – Öttusa
Késely Ajna – Úszás, 400 m, 800 m 1500 m gyors
Kovács Sarolta – Öttusa
Kozák Luca – Atlétika, 100 m gátfutás
Krausz Gergely – Tollaslabda, egyéni
Lőrincz Tamás – Birkózás, 77 kg
Lőrincz Viktor – Birkózás 87 kg
Lucz Dóra – Kajak-Kenu, K1 200 m
Major Veronika – Sportlövészet, pisztoly
Márton Anna – Vívás, női kard, egyéni és csapat
Milák Kristóf – 100 m, 200 m pillangó
Mohamed Aida – Vívás, női tőr csapat
Péni István – Sportlövészet, puska és puska mix
Pergel Szandra – Asztalitenisz, csapat és vegyes páros
Rasovszky Kristóf – Úszás, nyíltvizi 10 km
Siklósi Gergely – Vívás, férfi párbajtőr egyéni
Szatmári András – Vívás, férfi kard, egyéni és csapat

Forrás: egyszermarlattamautot.hu