Varga Zsolt: Szívembe zártam, és ott is tartom a Fradi-szurkolókat

Varga Zsolt
Varga Zsolt

A Ferencváros a Sabadelltől elszenvedett hazai vereséggel, az OSC pedig szintén otthon, a Marseille felett aratott sikerrel zárta a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportküzdelmeit.

A nyolcas döntőbe már korábban bejutott zöld-fehérek ezúttal a margitszigeti Hajós Uszodában rendezték soros mérkőzésüket, ugyanis jövő héten a belgrádi végjátékban is nyitott körülmények között kell helytállni. 

A találkozón utoljára dirigálta hazai környezetben tanítványait Varga Zsolt, aki 2013 óta volt az együttes vezetőedzője, nyártól azonban kizárólag a válogatott szövetségi kapitányaként ténykedik majd.

hirdetés

Az olimpiai bajnok Varga Dénest pihentető Ferencváros az első két negyedben egyáltalán nem találta a ritmust, már négygólos hátrányban is volt. A negyedik negyed elejére ugyan egyenlített, de a hajrá megint a vendég spanyoloké volt.

A csoportharmadik FTC a nyolcas döntő első mérkőzésén a másik csoport másodikjával találkozik, amely várhatóan a címvédő és Zalánki Gergőt foglalkoztató Pro Recco lesz. Az olasz sztárcsapat szerdán a Vámos Mártonnal felálló Olympiakoszt fogadja, és ha nem kap ki otthon, akkor a zöld-fehérekkel játssza a negyeddöntőt.

A másik keddi találkozón az OSC – amelynél már korábban eldőlt, hogy nem lehet ott a nyolcas döntőben – rendkívül gólgazdag találkozón múlta felül a Marseille-t, így győzelemmel zárta a szezont.

Férfi vízilabda Bajnokok Ligája

B csoport, 14. (utolsó) forduló:

FTC-Telekom Waterpolo – Sabadell (spanyol) 10-12 (1-3, 2-3, 4-2, 3-4)
Magyar gólszerzők:
 Jansik Sz., Fekete 2-2, Német, Pohl, Argiropulosz, Vigvári Ve., Nagy Á., Merkulov 1-1.

Genesys OSC Újbuda – CN Marseille (francia) 18-13 (2-3, 7-1, 4-4, 5-5)
Magyar gólszerzők
: Vigvári Vi. 5, Burián 4, Angyal, Csacsovszky 2-2, Várnai, Hárai, Manhercz, Dala, Aranyi 1-1.

Novi Beograd (szerb) – Spandau 04 Berlin (német) 13-8 
AN Brescia (olasz) – Jug Adriatic Osiguranje Dubrovnik (horvát) 14-10 

A csoport végeredménye: 1. Brescia 34, 2. Novi Beograd 32, 3. Ferencvaros 25, 4. Jug 16, 5. Sabadell 16, 6. OSC 13, 7. Marseille 13, 8. Spandau 1 

(Azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmény döntött: Jug–Sabadell 14-10, 12-15 – OSC–Marseille 10-10, 18-13) 

Forrás: Fradi.hu / MTI