Veres Laura Késely Ajnától jobban tartott, mint Hosszú Katinkától

Veres Laura egyértelműen örül a 2020-as tokiói olimpia elhalasztásának, hiszen így már 15 évesen, biztos indulóként készülhetett a játékokra.

A hangolás is tökéletesen sikerült, hiszen legfiatalabb olimpikonunk azzal a 200 méteres gyorsváltóval, amellyel a játékokon is érdekelt lesz, Eb-ezüstérmet nyert. A Duna Aréna ekkor üres volt, a gyulai gimnázium tantermei azonban nem.

“Nagyon aranyosak voltak, nagyon sokan gratuláltak és szurkoltak nekem. Minden tanárom nagyon aranyos volt, mert megengedték, hogy (az iskolatársak) órán megnézzék a futamaimat, és szurkolhassanak nekem. Egy nagyon szerethető gimnáziumba járok, ahol mindenki nagyon örül a sikeremnek”

– mesélte mosolyogva a DIGI Sport híradójának, a Sport 24-nek Veres Laura

Sokan akkor is felkapták a fejüket, amikor a 15 éves reménység az idei ob-n, 200 gyorson mások mellett Hosszú Katinkát is legyőzte.

“Késely Ajnától jobban tartottam, decemberben ő előzött meg engem 200 gyorson. Katinkának ugye inkább a vegyesszámok és a pillangó megy, de mindenféleképpen motivált az is, hogy egy világklasszis mellett úszhatok.”

Szintén egy világklasszis mellett úszhatott a tenerifei edzőtáborban, ahol a pillangó-specialista, de gyorsban is egyre jobb Milák Kristóftól tanulhatott.

“Szerintem nagyon jóban lettem Kristóffal, nagyon sokat segített. De Biczó Bence is nagyon sokat javított a technikámon, hogy ha úgy látta, hogy valami szerinte nem jó, akkor elmondta, hogyan próbáljam meg, és megkérdezte, mit szólnék ahhoz a verzióhoz.”

Sokszor a videómegosztókon figyeli a legjobbak úszását, akár Milák Kristófét is

“A fordulói nagyon jók, mert a víz alatti delfin után nem szoktunk levegőt venni, hogy ne veszítsük el a lendületet, és ő nagyon jól tudja ezt csinálni. Kristóf mondott nekem egy olyat Tenerifén, hogy meghint a 200 pillangós csodaporral, hátha a pillangóba is jobban beleszeretek egy kicsit, hiszen régen ebben a számban nyertem az első országos bajnoki címem.”

A Gyulai Várfürdő úszóklub kiválósága arról is beszélt, hogy szerinte kik érhetnek oda a dobogóra Tokióban: „Kristóf, Katinka, (Kapás) Bogi, és mi is a váltóval, nagyon remélem, hogy döntőbe tudunk kerüli, és ott minél jobban teljesíteni.”  

Veres Laura vasárnap Rómába utazik, ahol a junior Eb-ről is érmekkel térne haza, aztán pedig irány Tokió.

(DIGI Sport / Sport 24)